Хроніки спікеріади. Регіонали відмовились від дерибану парламентських портфелів?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 19.03.2010 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9624

Голова фракції Партії регіонів, голова регламентного комітету Верховної Ради Олександр Єфремов вважає невчасним перерозподіл керівництва парламентських комітетів між опозицією і коаліцією.

Про це він сказав в інтерв’ю телекомпанії «5 канал».

Єфремов повідомив, що питання перерозподілу посад у комітетах обговорювалося з головою парламенту Володимиром Литвином.

Голова фракції ПР вважає, що процес переформатування керівного складу комітетів загрожує зупинкою роботи Ради на 2 місяці.

«Якщо ми зараз вплутаємося в процес переформатування комітетів, то ми як мінімум на 2 місяці зупинимо роботу парламенту. В даний час це неприпустима розкіш для нашої держави», - заявив депутат.

Єфремов спрогнозував, що керівництво комітетів буде збережено в тому складі, який був на момент відкриття поточної шостої сесії парламенту.

«Тому, швидше за все, буде прийнята формула, що комітети, сформовані на момент формування даної сесії, вони залишатимуться такими й надалі. Лише замінюватимуться люди, які пішли з комітетів», - сказав він.

Згідно з законом про регламент Ради, парламентській опозиції надається першочергове право вибору посад голів комітетів, до предметів ведення яких віднесені, зокрема, питання бюджету, організації і діяльності парламенту та її органів, свободи слова та інформації, охорони здоров’я, науки і освіти, судочинства, судового устрою, законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Окрім цього, опозиції надається також першочергове право вибору посад перших заступників голів у комітетах, посади голів яких відносяться до квоти коаліції.

Як повідомлялося раніше, в грудні 2007 року Верховна Рада створила 26 комітетів і 1 спеціальну комісію з приватизації.

23 листопада 2007 року Рада 6-го скликання почала свою роботу.

11 березня фракції ПР, Комуністичної партії, Блоку Литвина, по 6 депутатів від фракцій Блоку Юлії Тимошенко і Блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» і 4 позафракційних депутати створили коаліцію «Стабільність і реформи» у Верховній Раді у складі 235 парламентарів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.