З життя донецької еліти. Міліціонер, викрадений вчора, опинився за гратами

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.03.2010 12:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9625

Дільничний міліціонер Київського району м. Донецька Олексій Бойко викрадений вчора невідомими в камуфляжній формі, перебуває в ізоляторі тимчасового утримання (ІТУ), заявляє його адвокат Василь Гой.

к наголосив адвокат кореспондентові УНІАН, «це затримання абсолютне незаконне».

За словами Гоя, він дізнався про те, що його клієнт був відправлений до ІТУ від працівника міліції, який затримував Бойка і складав протокол про затримання. «Про цей факті мене повідомили після того, як Бойка вже привезли до ІТУ», - сказав адвокат.

І пояснив, що причиною для затримання стала ухвала суду про зміну запобіжного заходу щодо його підзахисного.

«Бойка затримали за ухвалою судді Київського районного суду м. Донецька Віктора Попревича у кримінальній справі про події 2005 року на Привокзальній площі», - розповів Гой, нагадавши, що тоді за виявлення на ринку наркоторговців, дільничний міліціонер був звинувачений в перевищенні повноважень і досі проходить у цій кримінальній справі, п`ять років переюуваючи на підписці про невиїзд. На останньому засіданні суду у цій справі, яке проходило 18 лютого 2010 року, суддя Попревич змінив запобіжний захід на утримання Бойка під вартою.

Підставою для зміни запобіжного заходу зазначена неявка до суду з неповажної причини, хоча, за словами адвоката, Бойка з 17 лютого до 12 березня був на стаціонарному лікуванні в кардіологічному відділенні міськлікарні №1. Він зазначив, що здивований тим фактом, що про ухвалу суду від 18 лютого і про зміну запобіжного заходу ніхто нікого не повідомив.

«З 18 лютого нам досі не було відомо про те, що винесене така ухвала, про те, що вона існує – про зміну запобіжного заходу. Цілий місяць нічого не робили, не шукали його. Врешті-решт, правоохоронці знали, що у нього є адвокат, але до мене ніхто не звертався... що у нього є дружина, яка знала, де він, але до неї ніхто не звертався... І раптом його затримують сьогодні, коли він зібрався їхати на прийом до лікаря, оскільки з 13 березня перебуває на амбулаторному лікуванні вдома».

Адвокат упевнений в тому, що нинішнє затримання Бойка є незаконним, як незаконні й ті звинувачення, які висуває прокуратура його підзахисному.

«Я ставитиму питання про притягнення судді, прокурорів у процесі, прокурорів району і інших деяких працівників правоохоронних органів до кримінальної відповідальності за притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності», - підсумував адвокат.

Як повідомлялося раніше, вранці 18 березня в Київському районі Донецька невідомі у камуфляжній формі викрали дільничного міліціонера Олексія Бойка на подвір’ї його будинку на очах дружини і малолітньої дочки. За словами дружини, викрадачів було декілька, вони під`їхали білим мікроавтобусом без номерів, не дали можливості говорити, не дали закрити гараж і насильно вивезли.

Голова Донецької обласної організації Комітету захисту прав людини Євгенія Ратникова і член цієї організації Марія Олійник вважають, що мета викрадання - не пограбування, а загроза для життя і здоров`я громадянина Бойка і можливе провокаційне підкидання заборонених речей (зброї, наркотиків тощо).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.