Опозиція спробує звільнити Табачника від міністерського портфеля

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.03.2010 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9629

На наступногму пленарному тижні опозиція ставитиме питання про звільнення з посади Дмитра Табачника.

«Коментуючи останні події навколо призначення міністром освіти Дмитра Табачника, хотілося б зазначити, що на сьогоднішній день у об’єднаної опозиції є консолідована позиція — ми будемо ставити у Верховній Раді питання про звільнення його з посади», — сказав депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак.

«Табачник заявив, що готовий вибачитись перед галичанами за свої слова, але ми вважаємо, що вибачатися — це одне, а змінювати погляди — це зовсім інше, бо змінювати свої погляди у такому віці людина вже не може. Якщо Табачник вважає, що нас, українців, як нації, немає, і такої держави, як Україна, не повинно існувати, то треба без усіляких сумнівів таке рішення приймати. Чи підтримає Верховна Рада цю пропозицію — це ще питання, але ми, як опозиція, повинні в даному випадку це зробити», — вважає Гримчак.

«Але хотілося б ще почути думку політичної партії «Наша Україна», головою якої є колишній президент Віктор Ющенко. Хотілося б почути їх точку зору і зрозуміти, як будуть депутати від цієї партії реагувати. Можливо, рада цієї партії збереться, і виробить спільну позицію щодо доцільності перебування Табачника на посаді головного освітянина. Але ми вважаємо, що це призначення треба розцінювати в першу чергу як плювок в бік всіх українців», — наголосив Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.