Мета уряду, насправді, - повернення посередника на газовий ринок

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.03.2010 16:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9632

Нардеп Тарас Стецьків прогнозує повернення корупційних схем на газовий ринок України.

Депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Тарас Стецьків вважає, що після перемоги Віктора Януковича і розміщення старих кадрів на ключових посадах в уряді, які відповідають за енергетику, фірма-посередник на газовому ринку може з’явитись знову достатньо швидко.

«Група Льовочкіна, Фірташа і Бойка надзвичайно близько стоїть до нового президента і думаю, що поява нового газового посередника не за горами», — сказав депутат в інтерв’ю журналу «Профіль».

Тарас Стецьків також прокоментував заяву першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва про те, що в разі створення газотранспортного консорціуму не буде необхідності підвищення ціни на газ. Депутат зазначив, що створення консорціуму та ціна на газ — це дві різні речі, які не мають жодного відношення одна до одної. «В основі такої заяви лежить те, що через таких віце-прем'єрів Росія буде пробувати реалізовувати свою давню ідею забрати українську газову трубу собі в управління», — пояснив Стецьків.

В той же час депутат додав, що від ціни на блакитне паливо залежить рентабельність Національної акціонерної компанії «Нафтогаз Україна», тому нинішній уряд просто зобов’язаний підвищувати тарифи на газ, який має коштувати реальну ціну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.