Українським протестувальникам доведеться пригадати “демократизатори”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.03.2010 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9644

Лідер громадянського руху “Народна самооборона” Юрій Луценко прогнозує, що наслідком призначень керівництва Міністерства внутрішніх справ України стане погіршення криміногенної ситуації в країні.

"Міністр, м’яко кажучи, не найкращий із кадрового резерву Партії регіонів. У них були набагато сильніші фігури, але обрали того, хто особисто буде виконувати будь-які вказівки Януковича, незважаючи на правові і моральні перешкоди. Його заступником прийшов колишній командувач внутрішніх військ, який видавав бойові патрони проти людей на Майдані. Особисто Президент Янукович затвердив тих одіозних фігур, які вже з понеділка стануть до роботи. Я не можу їм заважати. Як будь-який опозиціонер, я можу лише критикувати. Можу пообіцяти одне – мовчати не буду. По результатам півріччя я прогнозую зростання злочинності не менш, ніж на 25-30%. Бо ця команда прийшла дерібанити країну і розганяти демонстрації, а зовсім не боротися зі злочинами", - сказав Юрій Луценко напередодні у ефірі 5 каналу.

Екс-міністр внутрішніх справ нагадав, що за часів його керівництва Міністерством внутрішніх справ кількість тяжких злочинів скоротилася на 7-8 % порівняно з 2005 роком, на 30 % - кількість травмованих та загиблих на дорогах. "Це найкраща робота серед колег по Східної Європі", - зазначив він.

Луценко також додав, що під час його керівництва правоохоронні органи передали до прокуратури матеріали щодо майже 20 тисяч осіб, які підозрюються у скоєнні службових та посадових злочинів. "Ми всі ці матеріали передали до прокуратури і з них треба спитати, чому жоден із резонансних злочинів, в тому числі тих, хто вже вдруге і втретє приходить на посади в Кабінеті Міністрів України, ні разу не розслідували і публічно не звітували,чому такі справи закриті, за які-такі обіцянки або за які-такі подарунки", - пояснив Луценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.