Регіонали пояснили, чому залишили пенсіонера Стельмаха

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 22.03.2010 13:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9645

За версією нардепа-регіонала Владислава Лук’янова, керівництво НБУ не чіпали, щоб зберегти стабільність валютного курсу.

Заступник голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, народний депутат від Партії регіонів Лук’янов вважає, що швидка зміна керівництва Національного Банку України не покращить фінансову ситуацію в Україні, тому це питання розумно відкласти на більш пізній період.

Про це він сказав у коментарі ІМК.

Лук’янов нагадав, що Партія регіонів свого часу критикувала Володимира Стельмаха за зайвий консерватизм, оскільки, на думку народного депутата, під час входження України в кризу необхідно було вживати більш жорстких обмежуючих заходів для банків.

Він також наголосив, що в ситуації, коли задекларовано курс на стабілізацію фінансової системи, ріст економіки, додавати нервозності швидкими кадровими замінами у фінансовому блоці є недоречним, оскільки фінансові ринки потребують стабільності.

"Якщо Стельмах забезпечить цю стабільність, то можна погодитися з його перебуванням на цій посаді, хоча ми розуміємо, що це не назавжди, а тільки на перехідний момент", - сказав Лук’янов.

"Я думаю, буде запропонована узгоджена кандидатура на посаду головного банкіра країни - людина, у якої були б налагоджені контакти з міжнародними організаціями та з МВФ. Заміна керівництва НБУ відразу фінансову ситуацію не поліпшить, тому це питання розумно відкласти на більш пізній період", - додав народний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.