Українці сприймають КоСаРів без ілюзій

Автор/джерело -  © INTV



Дата публiкацiї - 22.03.2010 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9650

Сьогодні більшість українців не вірять у дієздатність нової коаліції.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", які оприлюднені сьогодні директором "Рейтингу" Олексієм Антиповичем.

За його словами, 38% опитаних вірять у дієздатність нової коаліції у ВР, тоді як 43% - не вірять.

Характерно, що в нову коаліцію найбільше вірять прихильники Партії регіонів (66%), КПУ (48%), Блоку Литвина (33%) і "Сильної України" (33%). З опозиційних сил найменше вірять у дієздатність коаліції прихильники "Нашої України" (8%), БЮТ (17%) і "Фронту змін" (24%).

Антипович повідомив, що ідея проведення дострокових парламентських виборів виявила серед опитаних 41% її прихильників і 41% - її противників. Зокрема, найбільше підтримують ідею перевиборів прихильники Партії регіонів (47%). За його словами, сьогодні електорат Віктора Януковича значно більше мобілізований, ніж прихильники інших політиків. Зокрема, близько 75% прихильників Партії регіонів висловили готовність взяти участь у дострокових парламентських виборах, якщо такі відбудуться найближчим часом, тоді як прихильників БЮТ виявилося 64%, "Фронту змін" - 61%, "Сильної України" - 57%.

Найменше, зазначив Антипович, ідею дострокових виборів підтримують прихильники КПУ і Блоку Литвина.

Опитування проводилося з 2 по 10 березня серед 2000 респондентів шляхом особистого формалізованого інтерв`ю відповідно до опитувальника. Помилка репрезентативності дослідження: для значень, близьких до 50%, похибка становить не більше 3%, для значень, близьких до 30%, - не більше 2,6%, для значень, близьких до 10%, - не більше 1,8%. Опитування проводилося у всіх регіонах України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.