Перший секретар одеського обкому КПРС продемонструє справжніх героїв

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.03.2010 23:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9651

Новий керівник Одеської облдержадміністрації, Едуард Матвійчук, закликав відмовитися від “псевдогероїв”.

Закарпатський манкурт Матвійчук вважає Бандеру псевдогероєм

Таку заяву він зробив на апаратній нараді в ОДА, повідомляє Кореспондент.net.

За словами губернатора (який, напевно, свято увірував про міфічних "повстанців з одеських лісів" з телесеріалу "Ліквідація" - прим."Аратти") необхідно поважати справжніх героїв, а не тих, "яких дістали з підвалу".

"10 квітня (День визволення Одеси від німецько-фашистських загарбників - прим."Аратти") ми покажемо, як ми шануємо переможців. І щоб я більше не чув про псевдогероїв, які стріляли нашим дідам у спини", - підкреслив Матвійчук.

Очевидно, губернатор мав на увазі лідера ОУН Степана Бандеру, якому 20 січня було присвоєно звання Героя України посмертно.

Раніше про те, що Президент України Віктор Янукович на початку травня відмінить указ свого попередника Віктора Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України, повідомило агентству Reuters джерело, близьке до Януковича.

Тим часом, Ющенко називає незаконною спробу відмінити його укази про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звань Героя України.

Довідка

Матвійчук Едуард Леонідович

Народився 27 квітня 1963 року в с.Великі Лучки Мукачівського району.

Освіта вища, спеціальність - вчитель фізики.

Народний депутат України IV скликання, обраний від виборчого блоку політичних партій "Блок Віктора Ющенка "Наша Україна, порядковий номер 64, на момент виборів - член партії "Солідарність", обласну організацію якої очолював. Попереднє місце роботи - шеф-редактор газети "Євро-Центр". Працював у Комітеті з питань свободи слова та інформації. Член фракції "Наша Україна" з 05.2002 р. по 10.2003 року.

Обраний до Верховної Ради України V скликання за списком Партії регіонів України, порядковий номер у списку 102. Дата набуття депутатських повноважень: 25 травня 2006 року. Член депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України з листопада 2003 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.