Тяжке життя мажорів. У Києві невідомі обстріляли потяги метро

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 23.03.2010 10:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9655

У Києві 19 березня ввечері невідомі обстріляли три потяги метро, які їхали по наземній лінії між станціями «Гідропарк» і «Лівобережна».

Про це, посилаючись на джерела в метрополітені, пише «Газета по-Киевски».

Як повідомило джерело з метрополітену, подія трапилася близько 7 години вечора – саме в годину пік. Стріляли з боку готелю «Турист». Там біля самої лінії метро – нові 3-4-поверхові будівлі – за ними і засіли невідомі, що обстрілювали потяги. Всього пошкодили три потяги, що їхали у бік ст. м. «Лісова», в них розбито три бічні скла праворуч і лобове у машиніста. У бічномі склі чітко видно наскрізні отвори. Дивом ніхто з пасажирів не постраждав. Але коли пошкодили лобове скло, машиніст на під’їзді до станції залишився практично «сліпим»: насилу зміг загальмувати.

«До платформи станції «Лівобережна» залишалося доїхати всього 150-200 метрів, коли я побачив поблизу офісних будівель двох молодих людей, років 18-20. Раптом я заціпенів – вони цілилися із зброї прямо в мене. Відразу не зрозумів, що відбувається, але за 20-30 метрів до них пригнувся – і тут же побачив, як по лобовому склу побігли тріщини. Оскільки скло з підігрівом – між двома загартованими скляними частинами є ще обігріваюча плівка, – воно встояло. Відразу ж доповів диспетчерові, мій потяг зняли з лінії і відправили в депо. Обличчя тих, хто стріляв, я не розгледів», – розповів машиніст потягу Валерій.

Як розповіли працівники метрополітену, пасажири, яких висадили на «Лівобережній», були дуже налякані, – говорили: «Як на війні...». Пізніше поширилася чутка, що молодики, які стріляли по вагонах, приїхали на двох іномарках. Знайшлися і очевидці, які стверджують, що стрілки відмітилися ще й на «Чернігівській».

За чутками, молодчики, які стріляли по вагонах, приїхали на двох крутих іномарках, знайшлися й очевидці.

Згідно з коментарем одного з очевидців на форумі метро, біля кінцевої броварських маршруток різко зупинилися 2 іномарки ("Лексус" і "Мерс", в останнього неначебто номери закінчувалися на ВР). З них вийшли кілька молодих людей 18-20 років.

"Поводилися дуже агресивно стосовно всього навколо. Потім підійшли до шляхопроводу, дістали пістолети (не пневматикові, а швидше за все "вогнепальні") і почали стріляти по проїжджаючих потягах, при цьому намагаючись потрапити в машиніста... Врятувало те, що вони були не зовсім тверезі і, відповідно, стріляли невлучно... Хтось їм крикнув: "Що ви робите?" - на що один відповів: "Я син помічника нардепа, мені ні...я не буде, а ти ще і винуватим станеш!!!". Номера однієї з машин неначебто АА 22ХХВР", йдеться в повідомленні форуму.

Прес-офіцер Дніпровського РУВС Олена Василяка відзначила, що у п’ятницю жодних звернень з приводу розбитого скла в метро не було. А ось в Деснянському райвідділі (м. «Чернігівська») підтвердили, що їх викликали на місце, мовляв, бите скло бачили, але чим саме його розбили - не встановлено. Кримінальну справу не порушували, оскільки розслідуванням зайнялася міліція метрополітену. У міліції «підземки» також підтвердили факт розбитого сткла, проте про стрілянину теж нічого не знали.

«Про стрільців з іномарок я вперше чую. У п’ятницю працівники метрополітену поскаржилися на пошкоджене скло. Наші люди оглянули вагони, сфотографували, але куль не знайшли. Не вдалося розшукати ні свідків, ні підозрюваних. Проблема в тому, що територія нашої юрисдикції закінчується за дверима станції, можливо, районна міліція підключиться до цієї справи», – розповів начальник Управління міліції з охорони метрополітену Вадим Маринкевич.

Від “Аратти”: Наразі ми побачили типову реакцію нового керівництва правоохоронних органів. Очевидно, що або нас, киян, мають за лохів, або ж на столичних станціях не працюють системи безпеки. Зокрема - відеоспостереження. Власне, відеокамера мала б чітко зафіксувати якщо не руйнування скла у пасажирських вагонах, то у машиніста точно.

Ми вже не кажемо про те, що за характером руйнування скла, криміналісти вже давно абсолютно безпомилково встановлюють не тільки зброю, з якої зроблено постріл, але й місце, з якого стріляв злочинець.

Немає, як бачимо, проблем знайти свідків та задокументувати свідчення: було б бажання. Проте, очевидно, у правоохоронців бажання немає. Бо начальство у метро не їздить, а мажориків чіпати - сановні батьки не зрозуміють.

Власне, типова ситуація "України для людей". А люди у метро - не їздять.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.