БЮТ пропонує заборонити пропаганду комунізму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2010 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9658

Народний депутат фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Терьохін зареєстрував законопроект, в якому запропонував визначити відповідальність за пропаганду тоталітарних течій, що обмежують свободу людини.

Про це повідомила прес-служба.

Законопроектом визначається відповідальність за пропаганду фашизму, нацизму, расизму, шовінізму, комунізму, сексизму та інших тоталітарних політичних течій, а також за виготовлення матеріалів, спрямованих на їх пропаганду, що обмежують свободу людини за ознаками раси, статі, віросповідання або майнового цензу, так само як і поширення таких матеріалів, - зазначається в пояснювальній записці.

БЮТівець пропонує карати за пропаганду цих тоталітарних течій штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, за виготовлення матеріалів, спрямованих на пропаганду цих тоталітарних політичних течій, передбачається штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до одного року, з конфіскацією таких матеріалів та обладнання, на якому вони були виготовлені.

Між тим, шанси на те, що зазначена законодавча ініціатива отримає підтримку більшості парламентарів невисокі, адже КПУ увійшла до пралячої коаліції КоСаРів і сам факт публічних дебатів щодо цього законопроекту викличе прогнозовану істерію серед комуністів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.