Фермери будуть страйкувати?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2010 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9662

Член політради «Нашої України», заступник голови асоціації фермерів та приватних землевласників Віктор Гноєвий не заперечує ймовірності проведення страйків аграріїв з приводу безпідставного підвищення цін на паливно-мастильні матеріали перед проведенням посівної кампанії.

Про це повідомила прес-служба.

За його словами, саме через це кампанія вже зараз опинилася перед загрозою зриву.

«Якщо ріст цін не буде зупинено, то аграрії змушені будуть виходити на страйки», - заявив Гноєвий.

За його словами, нині реального підґрунтя для підвищення цін на паливо немає, адже курс долара падає, а ціни, на жаль, в Україні ростуть.

До прикладу, на Дніпропетровщині, за словами експерта, ціни на пальне завше нижчі, ніж по всій Україні. Однак, як стверджує Гноєвий, вартість пального в цьому регіоні зростала й у минулому, але не так стрімко як зараз.

Він переконаний, що відповідь на питання: чому зросли ціни - повинні давати компанії-продавці та виробники палива. Однак, на думку «нашоукраїнця», усі вони зараз використовують момент зміни влади для того, щоб наповнити кишені.

«До цього питання повинен бути уважним Антимонопольний комітет, уряд та президент. Теперішні державні керманичі повинні, в першу чергу, звернути увагу на проблему з цінами напередодні посівної», - говорить аграрій.

Він підкреслив, що через зрив посівної країна понесе величезні збитки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.