Нардеп знайшов конкурента Космоса

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2010 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9663

Цими днями столичний мер Леонід Черновецький, благословенний талантом виводити муніципальні кошти на космічну орбіту, отримав конкурента. Йдеться про нового губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка

Про це заявив народний депутат Юрій Гримчак.

На думку депутата, фокуси Копперфільда не йдуть у жодне порівняння зі здатністю пана Присяжнюка отримувати сотні мільйонів буквально з нічого, про що свідчать перипетії його перебування в статусі керівника підприємства «Чорноморнафтогаз»...

На користь цього висновку Гримчак ознайомив громадськість із рядом подій, які трапилися під час керуванням А.Присяжнюком ввіреним йому підприємством.

У 2004 році державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» взяло в «Чорноморському банку торгівлі й розвитку» кредит на суму 20 млн. доларів США для проведення розвідки газових родовищ. Незабаром ці гроші перевели на депозит в «Об'єднаний комерційний банк». Потім «Чорноморнафтогаз» начебто розірвав цей депозитний договір, проте дій для повернення покладених на депозит коштів не розпочав. Тому з 2006 року прокуратура АР Крим розслідує, кому відійшли депозитні грошики, що класифікується, до речі, як злочин, передбачений ч.2 ст.364 КК України.

З 2001 року ДАТ «Чорноморнафтогаз» будує газопровід у Ялту через плато «Ай-Петрі». Для будівництва підприємство закупило 2000 тонн труб на суму понад 13,6 млн. грн. Відповідно до документів, труби закупили у підприємства БМУ-10 «Укргазбуду», розташованого десь на Малоарнаутській. Придбані труби чомусь одразу ж передали на зберігання тому ж підприємству, яке їх продало, а коли КРУ й ГУ МВС в Одеській області перевірили наявність труб, то на Малоарнаутській їх вже не виявилося.

Цікаво й те, що менеджери підприємства «Чорноморнафтогаз», зловживаючи службовим становищем, цупили газ при його видобутку на родовищах Чорноморського району АРК.
Після перевірки, проведеної КРУ, виявилося, що різниця між видобутим газом і газом, що пройшов у магістраль, склала близько 27 млн. кубометрів на загальну суму близько 1,8 млн. грн.

Але все це дрібнички у порівнянні з тим, як підприємство «Чорноморнафтогаз» придбало устаткування для шельфової розробки Одеського і Безіменного газових родовищ. Це була покупка (на суму 109 862 599 грн.) на тендері, охарактеризованому керівником Головного контрольно-ревізійного керування України паном Сивульським у листі до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко як той, що «мав ознаки фіктивності, про що свідчить відсутність у протоколі оцінки, порівняння тендерних пропозицій та розрахунку бальної оцінки тендерних пропозицій»…Суму 109 862 599 грн. сповна сплатили постачальникові як передоплату. А замовлене встаткування в Україну так і не надійшло! Згодом з'ясувалося, що вся інформація про підприємство-постачальника і його реквізити виявилася підробленою.

«Не вірю, що ці грандіозні... не побоюся цього слова - спецоперації навколо державного підприємства «Чорноморнафтогаз» сталися без відома його безпосереднього керівника - Анатолія Присяжнюка», - висловив свою думку Юрій Гримчак і одразу підкреслив, що по кожному зі згаданих епізодів була заведена кримінальна справа.

Депутат сказав: «У нечесних людей в нашій країні є два правила. Перше - якщо ти прокрався і навколо тебе стягується петля слідства, то треба терміново перейти на іншу роботу, і бажано територіально якнайдалі, наприклад, з Одеської області - у Київську. І друге: якщо високопоставлений злодій не забуває «відраховувати» частину «прибутку» своїм «паханам», то він полишає посаду із підвищенням».

«Найкращий коментар цим словам, це те як на посаду губернатора Київщини Анатолія Присяжнюка представляв Семиноженко, який сказав: «це генерал із МВС і він наведе порядок». Та хіба може навести порядок людина із такою мутно-чорною біографією?», - запитав політик.

«А крім того… невже нинішній уряд України вважає ниви Києва і Київської області настільки багатими, що дозволило «пастися» на них одразу двом таким зажерливим «козликам», як мер і губернатор? Не знаю, яку складуть вони один одному конкуренцію в боротьбі за освоєння державних і муніципальних коштів, але те, що жителям Київщини доведеться оплакувати їхні потрави, а ще й дерибан землі - це факт», - резюмував Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.