Прем’єр Микола Азаров обіцяє швидко ліквідувати проблему з ПДВ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2010 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9668

Кабінет Міністрів України розраховує до 1 червня 2010 року остаточно зняти проблему відшкодування підприємствам податку на додану вартість.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час зустрічі з заступником Міністра фінансів США Крістофером Смартом, повідомила прес-служба.

"Уже в другій половині поточного року всі компанії, які працюють в Україні, пересвідчаться, що проблем з поверненням ПДВ не існує", - запевнив Азаров.

За його словами, також буде модернізована і спрощена податкова система в державі. Так, з 1 січня 2011 року податки в Україні будуть знижені, але Уряд доб’ється того, щоб вони сплачувалися справедливо і в повному обсязі.

Азаров зауважив, що Кабінет Міністрів докладе максимум зусиль для швидкого покращення інвестиційного клімату в Україні. За його словами, цьому сприятиме наведення порядку у державних фінансах і проведення Урядом системних глибинних реформ.

Наразі проблему з поверненням ПДВ досі не вдалося подолати жодному уряду, відколи існує цей податок. Якщо уряду Азарова вдасться знайти рішення проблеми - українські підприємства отримають суттєвий антикризовий інструмент, оскільки затримки з поверненням ПДВ суттєво впливають на фінансовий стан, фактично вимиваючи обігові кошти, що негативно впливає на увесь технологічний цикл виробництва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.