В Одесі зросли ціни на гарячу воду

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 19.09.2006 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=967

Рішення про підвищення з 1-го жовтня на 70% тарифів на тепло і гарячу воду ухвалено виконкомом Одеської міськради.

Як повідомляється, тепер тариф на теплопостачання в опалювальний період складе, в середньому, трохи більше 4 грн. за 1 кв. м., або, при оплаті за тепло цілий рік - 2 грн. Гаряча вода на 1 людину за місяць коштуватиме близько 31 грн. Якщо в квартирі встановлено лічильник, то 1 куб. м. води коштуватиме близько 10 грн.

За словами начальника управління економіки, інвестиційної політики і зовнішньоекономічної діяльності міськради Ольги Садовської, тарифи збільшилися на 70%. Причому розраховані вони так, що припускають не тільки покриття всіх витрат, але і отримання прибутку теплопостачальними організаціями, який складатиме 9%. При цьому вона не виключила можливості нового збільшення тарифів найближчим часом.

“Сьогодні ми підвищуємо тариф з урахуванням лише однієї складової, лише підвищення на паливо нашим теплопостачальним організаціям. І решту нюансів ми поки не враховуємо”, - сказала Садовська.

Діючі на сьогоднішній день тарифи на опалювання і гаряче водопостачання для населення Одеси були встановлені виконкомом у травні поточного року. Проте, за словами Садовської, якщо вони залишаться незмінними, місту доведеться виділити 35 млн. грн. дотацій теплопостачальним організаціям. Таких грошей, за її словами, в міському бюджеті немає.

Бюджет Одеси, без урахування бюджету розвитку, який складається, у тому числі, і з коштів, отриманих від продажу землі з аукціонів, цього року складає близько 1,16 млрд. грн.

Начальник управління економіки, інвестиційної політики і зовнішньоекономічної діяльності відзначила, що, не дивлячись на підвищення тарифів, вони залишаться найнижчими в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.