Євро-2012. Колесніков активно вирішує проблеми з готелями та “Олімпійським”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2010 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9670

Уряд виступає за прийняття Верховною Радою законопроекту про нульову ставку податку на прибуток для готелів, збудованих до 2020 року.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков сьогодні на брифінгу.

«Відповідний законопроект щодо нульової ставки податку на прибуток для всіх готелів, які побудовані і будуть збудовані у найближчі 10 років вже підготовлено. Законопроект буде передано до парламенту і у найближчі два тижні прийнято», - зазначив Колесніков.

За словами віце-прем’єр-міністра, на виконання доручення Президента України у другій половині квітня буде проведено «круглий стіл» за участю представників світових готельних мереж.

Колесніков повідомив, що під час цього заходу буде презентований закон щодо пільгового оподаткування готелів та обговорені можливості подальшого залучення інвестицій в Україну.

Він запевнив, що уряд забезпечить своєчасне фінансування робіт на НСК "Олімпійський", що дозволить вчасно реконструювати стадіон. «Ми встигнемо, тому що іншого виходу у нас просто немає», - зазначив Колесніков.

За словами Колеснікова, першочерговим завданням для Уряду є своєчасне фінансування та контроль за виконанням підрядниками повного обсягу робіт: "Це буде зроблено безсумнівно. Те, що стосується Уряду – буде проплачено своєчасно». Він додав, що з середини квітня на кожному з об’єктів Євро-2012 працюватимуть іноземні інженери, делеговані Кабінетом Міністрів, які щоденно інформуватимуть Уряд про хід виконання робіт.

Віце-прем'єр-міністр також зазначив, що в п’ятницю, 26 березня, в Уряді відбудеться нарада, присвячена питанням реконструкції стадіону: «У п’ятницю буде нарада саме по цьому об’єкту, адже він найризикованіший». Він також додав, що є завдання до 1 вересня ліквідувати усі відставання з проекту.

Водночас Колесніков не виключив можливості збільшення вартості реконструкції стадіону: «Вартість може зрости. Представники Уряду зможуть сказати протягом двох-трьох тижнів, на скільки вона може зрости, якщо зросте».

Крім того, Колесніков зазначив, що за 19 років в Україні не було збудовано жодного аеропорту. Тому, за його словами, в рамках підготовки до проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу, Уряд виконує поставлене Президентом завдання – за два роки збудувати в країні три нових аеропорти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.