Кужель вважає помилкою рішення про скорочення держслужбовців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2010 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9671

Президент аналітичного центру “Академія”, екс-голова Державного комітету України з питань регуляторній політики та підприємництва Олександра Кужель вважає помилкою нової влади скорочення кількості державних службовців.

"Реформи треба робити, але дуже обережно. Ми дуже багато про них розмовляємо, але не робимо. Коли на сьогоднішній день нова влада каже, що треба скорочувати державних службовців - це дуже велика помилка. Кожна нова влада приходить, скорочує, потім кількість знову зростає вдвічі", - сказала Олександр Кужель сьогодні в ефірі радіо "Ера FM".

За її словами, згідно з результатами аналізу, проведеного європейськими експерти, в Україні показник співвідношення кількості державних службовців на кількість населення менше, ніж в середньому по Європі. "Питання не виникає, скільки державних службовців. Питання виникає – чим вони займаються? Якщо б структура державної служби була таким чином зосереджена, що вони б обслуговували населення через надання послуг, тоді б ми не відчували таку кількість. А у нас більшість державних службовців, особливо галузеві міністерства та інші займаються заробітчанством", - вважає екс-голова Держкомпідприємництва.

"Треба продовжити ту реформу, яку ми почали в уряді Юлії Тимошенко – це аналіз адміністративних платних послуг, які надають органи влади. Це для мене буде лакмусовим папірцем, чи буде продовжувати нова команда цю реформу. Тому що це є найбільші затрати підприємців, навіть більш, ніж податки. Наприклад, щоб отримати ліцензію той фірмі – заплати, від того візьми довідку та інше. І друга реформа – це територіально-адміністративна. Якщо б ми їх разом зробили, то скорочувати державних службовців не треба. І так по багатьох реформах", - переконана Кужель.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.