Ющенко вважає, що КоСаРі потрібні Януковичу для дострокових виборів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.03.2010 22:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9676

Екс-президент Віктор Ющенко не виключає, що Президент Віктор Янукович намагається спровокувати дострокові парламентські вибори.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Формування коаліції не на фракційній основі, очевидно, антиконституційний крок Президента. Якщо обрана дорога формувати таким чином коаліцію, а значить і формувати нелегітимний уряд – це вже жовта картка неповаги до Конституції", - сказав Ющенко.

"За цим ще невідомо, які кроки будуть стояти Конституційного Суду, і які виборчі політичні системи ми отримаємо у найближчі місяці", - зазначив екс-президент.

"Я не виключаю, що такий крок свідомо був зроблений президентом ради одного – прийти до дострокових парламентських виборів", - наголосив він.

"Щоб КС через декілька тижнів розв’язав руки Президенту зробити відповідну чистку в Партії регіонів, прийти, коли ти у фаворі, до нових парламентських виборів", - пояснив Ющенко.

За його словами, через декілька тижнів КС, можливо, "дасть шанс вийти з незаконного поля формування і уряду, і коаліції, і ми прийдемо до дострокових парламентських виборів".

"Можливо, це політичний хід", - додав екс-президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.