Лузер Ющенко чомусь впевнений, що Янукович не може скасувати його укази

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.03.2010 08:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9679

Колишній Президент України Віктор Ющенко вважає, що чинний глава держави Віктор Янукович не має компетенції скасовувати видані його попередником укази про присвоєння звань Герой України Роману Шухевичу, Степану Бандері, а також інші нагородні рішення.

Наївний Ющенко вважає, що Янукович не може скасувати його укази про нагородження Шухевича та Бандери

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю 5 каналу, повідомляє УНІАН.

"Це не компетенція Президента. Як не було моєю компетенцією скасовувати укази на нагородні рішенням попереднього Президента. Це не тому, що я не згоден. А в тому плані, що це не належить до моїх повноважень", - зазначив Ющенко, наголосивши, що ці рішення - політична відповідальність президента попереднього періоду.

"Якщо ми говоримо про законність, про право, то в такому ключі питання не можна ставити, адже закладається дуже небезпечний прецедент. А якщо після Януковича комуніст прийде, не дай Бог? Так це буде означати, що після Акта про державну незалежність все слід скасувати? " - Сказав Ющенко.

Нагадаємо, 5 березня на спільній з Президентом РФ Дмитром Медведєвим прес-конференції в Кремлі Президент України Віктор Янукович пообіцяв до Дня Перемоги переглянути укази Ющенка про присвоєння Бандері та Шухевичу звань Героя України.

Раніше про те, що Янукович на початку травня скасує указ Ющенка про присвоєння звання Героя України Бандері, агентству Reuters повідомило джерело, близьке до Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.