Проти студентів почалися репресії?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.03.2010 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9691

Адміністрація Київського політенічного університету та студрада пройшли по всіх гуртожитках КПІ та погрожували студентам відрахуванням із вишу за участь у акції. Крім того, адміністрація КПІ разом із студрадою намагалися зірвати пікет.

Про це повідомляє прес-служба ВО “Свобода”.

24 березня 2010 року "Студентська Свобода" провела пікетування ректорату Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" із вимогою відкликати підпис очільника вишу Михайла Згуровського під ганебним листом на підтримку призначення на посаду міністра освіти та науки Дмитра Табачніка. Акція виявила, що адміністрація вишу розпочала репресії проти студентів, які підтримують вимоги "Студентської Свободи".

Напередодні адміністрація університету та студрада пройшли по всіх гуртожитках КПІ та погрожували студентам відрахуванням із вишу за участь у акції. Крім того, адміністрація КПІ разом із студрадою намагалися зірвати пікет. Проте на вимогу пікетувальників їх вгамували правоохоронці.

"Студентська Свобода" провела акцію із гаслами: "Студрада, захищай студентів, а не Згуровського!", "Ганьба табачним дуполизам!", "Ми не малороси!", "Геть Табачніка!" та ін.

Керівник Київської "Студентської Свободи" Руслан Андрійко, коментуючи ситуацію щодо репресій проти студентів, зазначив:

"Спроби Кучми придушити вияв громадянської позиції серед молоді закінчилися помаранчевою революцією. Ці самі спроби Януковича призведуть до цих самих наслідків. Проте "завдяки" сьогоднішнім репресіям студенти знатимуть, що треба не тільки скидати президентів, але й проводити люстрацію серед адміністрації університетів.

Сьогоднішній пікет студентів і звернення до ректора вишу із вимогою відкликати підпис під ганебним листом на підтримку Табачника – це лише початок. А ті, хто намагаються забрати свободу у молодих людей – насправді чинять наругу над їхніми душами. Адже невільна людина не може бути творцем, науковцем. Адміністрація найбільшого в Україні вишу сьогодні намагається піти хибним шляхом Кучми, намагаючись позбавити молодь можливості висловити власну думку. Проте попри їхній вплив та можливості, їм це не вдасться. Студенти доб‘ються щоби Табачник пішов".

Під час пікетування учасники акції передали звернення до ректора Михайла Зугровського. У зверненні, зокрема, йдеться:

"Прикро, але на відміну від президента Києво-Могилянської академії Сергія Квіта, який не прогнувся перед міністром-українофобом, а принципово заявив про неприпустимість перебування Табачніка на державній посаді, Ви – представник української інтелігенції, ректор найбільшого вузу в Україні – похилились перед бидлоелітою і 18 березня поставили свій підпис під ганебним зверненням про підтримку призначення Табачника. На жаль, при підписанні цієї "чолобитної" Ви не питали думки ні студентів, ні викладачів вишу, який Ви очолюєте.

Цей факт надзвичайно обурює студентів КПІ, бо абсолютна більшість студентів нашого вишу виступають категорично проти міністра-українофоба, який у своїх "опусах" ображає честь і гідність українців та окремих субетнічних груп, ганьбить українських Героїв закликає до міжнаціональної ворожнечі та сепаратизму…

І хай Вас не вводить в оману позиція студентської ради КПІ, яка займається відбілюванням Вашого вчинку, повністю ігноруючи думку студентів. Студентське самоврядування існує для того, щоб захищати інтереси студентів, а не "дядьків" із високих кабінетів. На сьогодні легальні студради всіх університетів є повністю підконтрольні ректорату. Тому ми залишаємо за собою право створювати незалежні студентські організації, які будуть реально захищати права студентів.

Враховуючи викладене, вимагаємо, щоб Ви негайно відкликали Ваш підпис під цим ганебним зверненням".

Представники "Студентської Свободи" зустрілися із проректором з наукової роботи НТУУ "КПІ" М.Ільченком. Під час зустрічі Ільченко намагався довести протестувальникам, що його підтримка Табачника – означає підтримку усього студентства. На що пікетувальники зазначили, що подібна постановка питання не прийнятна і розмову про відкликання підпису під листом підтримки Табачника буде продовжено після повернення з відрядження Михайла Згуровського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.