Янукович узявся за судову реформу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.03.2010 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9698

Сьогодні Глава держави провів в Адміністрації Президента засідання робочої групи з питань судової реформи.

Про це повідомила прес-служба.

У вступному слові Віктор Янукович констатував, що запровадження судової реформи фактично зупинилося. Як наслідок, судовою владою незадоволене не тільки суспільство, а й наші партнери в світі, які працюють в Україні.

Головними причинами цього Президент вважає дефіцит наполегливості у посадових осіб, які відповідали за просування реформи, відсутність її об’єднаної концепції, а також політизація процесу, до якої в останні п’ять років додалася ще й корупція.

«Я вважаю, що всі, хто присутній за цим столом, погодяться з такою точкою зору. Проблема, яку ми розглядаємо, торкається кожного з нас окремо і всіх разом. Ми не можемо далі так ганьбити країну, і так відноситися до судової влади, - підкреслив Глава держави. - Прийшов час діяти. Я ініціював створення такої групи, щоб ми спільно розглянули концепцію реформи судочинства в Україні, і запропонували Верховній Раді відпрацювати згідно з цією концепцією відповідний закон».

За словами Президента України, в ході цієї роботи мають бути враховані як світовий досвід, так і особливості сучасного стану країни, структури управління і унітарності нашої держави тощо.

Янукович зауважив, що на цьому шляху обов’язково треба порадитися з Венеціанською комісією та отримати її рекомендації, які теж повинні бути враховані.

«Україна несе зобов’язання з адаптації українського законодавства до європейського. Така робоча група теж працює, ми весь час рухаємося вперед. Дуже важливо, щоб ми закінчили цю реформу, прийняли більшість законів щодо реформування судової системи вже до кінця цієї сесії Верховної Ради, тобто в першому півріччі», - наголосив Янукович.

Президент зазначив: «Моя точка зору – зараз треба визначитися в пріоритетності прийняття рішень, що нам треба зробити в першу чергу, намітити наступні кроки і побачити мету, до якої ми прагнемо в реформуванні системи судочинства. Мається на увазі і необхідність прийняття законів, про які ми сьогодні говорили – і закон про суддю, і про судоустрій, і інші».

«Ми будемо робити все, щоб навколо цієї реформи об’єднати якомога більше народних депутатів, представників всіх політичних сил, які є у Верховній Раді. Це дуже важливо», - підкреслив Глава держави.

Президент України доручив робочій групі протягом тижня напрацювати необхідні матеріали, узагальнити пропозиції, визначитися у термінах, і після проведення наступного засідання не марнувати час і рухатися далі вперед.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.