АМКУ розбирається з цінами на пальне

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 25.03.2010 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9699

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вимагає від операторів ринку нафтопродуктів не пізніше 29 березня ц.р. знизити ціни до економічно обґрунтованого рівня.

ро це повідомив на брифінгу в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Мельниченко також повідомив, що АМКУ прийняв рішення порушити справу щодо суб'єктів господарювання на ринку нафтопродуктів за ознаками антиконкурентних узгоджених дій в сфері господарювання без економічно виправданих причин.

За його словами ознаки порушень комітет вбачає в діях таких компаній : "ТНК ВР-комерс", ТОВ "СП "Кершер", концерн "Галнафтога», ТОВ "УТН-Восток", ТОВ "Вікойл", АТ "Укртатнафта, ТОВ "Континент-нафтотрейд, ТОВ "Альянс-холдинг", ТОВ "НК "Альфанафта", "Лукойл-Україна", ВАТ "Укранафта", ВАТ "Запоріжнафтопродукт", ТОВ "Вестасервіс", ТОВ "МС "Ойл-карт", ТОВ "Транс петролеум".

"Я звертаюся до власників і менеджерів компаній, що вони зобов'язані виконувати рекомендації про зниження ціни на бензин і дизельне пальне. Якщо суб'єкти господарювання не згодяться знижувати ціни, то комітет буде враховувати таку поведінку, як обтяжуючу обставину при прийнятті рішення про притягнення названих суб'єктів до відповідальності при завершення розгляду справи", - наголосив Мельниченко.

За його словами, АМКУ знає про ситуацію, яка склалася на світових ринках, але вбачає в схожих і скоординованих діях деяких українських компаній щодо підвищення цін ознаки порушення антиконкурентного законодавства.

За його словами, питання, якою має бути економічно обґрунтована ціна, повинно бути вирішено на підставі економічної поведінки компаній.

Також він зауважив, що після завершення процесу розслідування і розгляду справи на компанії можуть бути накладені суворі штрафи, які можуть сягати до 10% їхнього обігу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.