БЮТ вважає газові переговори Азарова такими, що суперечать національним інтересам

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.03.2010 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9700

Спроби влади діяти в газовій сфері всупереч національним інтересам України можуть викликати масовий спротив українського суспільства.

Про це заявив народний депутат, член БЮТ Остап Семерак, повідомила прес-служба.

«Українська делегація, яка перебуває в Москві, веде закулісні переговори, намагаючись незаконно віддати газотранспортну систему України та внутрішній ринок споживання газу російському «Газпрому». І все це – взамін на якісь непрозорі й незрозумілі «преференції», які ніхто не може чітко окреслити», – сказав парламентарій.

За його словами, таку поведінку представників уряду «можна розцінювати як перший крок до здачі нашої незалежності». «Це, фактично, рух у напрямку відмови від державного суверенітету, до чого закликав нещодавно українських парламентаріїв представник російської Держдуми Федоров», – підкреслив Семерак.

«Ми нагадуємо, що коли в 1990 році постало питання відновлення незалежної соборної української держави, мільйони українців вийшли на вулицю і утворили живий ланцюг на сотні кілометрів. Народ показав свою рішучість у боротьбі за волю і державний суверенітет. Тому запевняємо, що в разі будь-якої спроби влади торгувати незалежністю, суверенітетом, національними інтересами України, в т.ч. стратегічною національною власністю, наш народ знайде в собі силу, а політичні партії усвідомлять свою відповідальність, і всі разом стануть на захист усього українського», – сказав народний депутат.

При цьому, на його думку, «не виключені радикальні методи спротиву – аж до фізичного захисту газових магістралей».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.