Азаров поговорив з Міллером про газ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.03.2010 16:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9701

Прем’єр-міністр України Микола Азаров і голова правління Газпрому Олексій Міллер під час сьогоднішньої зустрічі в Москві обговорили хід виконання довгострокових контрактів на постачання і транзит газу, а також перспективи розвитку співробітництва в газовій сфері.

Як повідомив Газпром, зокрема, йшлося про необхідність заповнення українських ПСГ газом в обсязі, достатньому для забезпечення в осінньо-зимовий період 2010-2011 років надійного транзиту російського газу до Європи і газопостачання українських споживачів. Міллер і Азаров зазначили про важливість розвитку співпраці сторін у конструктивному руслі.

Нагадаємо, що ВАТ Газпром і НАК Нафтогаз України 19 січня 2009 підписали довгострокові контракти з купівлі-продажу газу і його транзиту через українську територію. 24 листопада 2009 було підписано доповнення до контракту купівлі-продажу, згідно з якими річну контрактну кількість газу на 2010 рік встановлено в обсязі 33,75 мільярда кубометрів.

Очікувалося, що представники уряду України поставлять питання про зниження ціни на газ, яку в Києві вважають несправедливою. В обмін українці можуть запропонувати РФ створення газотранспортного консорціуму, в рамках якого українську ГТС буде передано в концесію, а також прямий вихід Газпрому на внутрішній український ринок, на якому сьогодні монополістом є Нафтогаз.

Газова проблематика стане у четвер предметом переговорів Азарова і з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.