У Севастополі, через борги, запровадили надзичайний стан

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.03.2010 11:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9706

У Севастополі для недопущення порушень нормальних умов життєдіяльності населення та попередження виникнення надзвичайних ситуацій на системах життєзабезпечення міста введено функціонування в режимі надзвичайної ситуації.

Як повідомили в прес-службі Севастопольської міської державної адміністрації, про це йде мова в наказі голови Севастопольської міськдержадміністрації, начальника Цивільної оборони Севастополя Сергія Куніцина Про заходи щодо недопущення зриву в роботі житлово-комунального господарства щодо забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення міста.

Як сказано в документі, режимі надзвичайної ситуації вводиться для органів місцевої виконавчої влади, виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування, органів управління та служб ЦО, підприємств і організацій, що забезпечують життєдіяльність міста, до особливого розпорядження начальника ЦО міста.

Обґрунтовуючи введення даних заходів, Куніцин у наказі, зокрема наголошує: " Станом на 24 березня 2010 року в Севастополі склалася критична ситуація у забезпеченні нормальних умов життєдіяльності населення і підприємств міста. Причина - катастрофічний брак коштів для розрахунків за спожиті енергоносії (електроенергію, природний газ, мазут, вугілля, воду) підприємствами ЖКГ ".

"Несвоєчасні і неповні розрахунки населення міста та підприємств за надані послуги з подачі питної води, тепла та гарячої води і не відшкодування витрат підприємств у відповідності із собівартістю послуг призвели до створення умов для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру з повною зупинкою функціонування систем централізованого забезпечення життєдіяльності міста ", - зазначив Куніцин.

Зокрема, як зазначено в наказі, з другої декади березня відключені від подачі електроенергії об'єкти першої черги КП Севміськводоканал. Крім режиму надзвичайної ситуації, наказом "тимчасово, до нормалізації ситуації у роботі комунальних служб і підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста та інших населених пунктів, вводяться економічно обґрунтовані тарифи на послуги із забезпечення населення міста питною водою, теплом, гарячою водою і послуги з утримання житлового фонду міста ".

Згідно з повідомленням прес-служби, в наказі йдеться, що він буде скасований, якщо міськрада надасть у повному обсязі дотації комунальним підприємствам міста з відшкодування собівартості реальних витрат.

Також у даному документі міститься рекомендація міськраді розглянути порядок надання та розмір соціальної допомоги малозабезпеченим категоріям громадян.

Нагадаємо, 24 березня Севастопольський апеляційний адмінсуд скасував наказ Куніцина від 21 вересня 2009 року про підвищення комунальних тарифів. Відповідно до наказу, тарифи на житлово-комунальні послуги в місті підвищувалися приблизно в 2,5 рази. Наказ був опротестований у суді групою мешканців міста та міською радою.

Сам Куніцин, коментуючи рішення суду, заявив, що керівництво виконавчої влади міста подасть касацію до Вищого адміністративного суду України. "Я вдячний всім севастопольцям, хто справно платив за новими тарифами. Завдяки громадянській позиції цих городян, ми змогли пройти опалювальний сезон без серйозних зривів. Ми справилися з завданнями подачі тепла, газу, води, обслуговування житлового фонду міста", - зазначив мер.

У вересні минулого року мер Севастополя також оголошував про введення надзвичайного стану на території міста через катастрофічну ситуацію в сфері житлово-комунального господарства.

Тим часом, днями надзвичайний стан оголосили в Сумах. Таке рішення прийняла Сумська міська комісія з техногенно-екологічної безпеки у зв'язку із збільшенням кількості безпритульних собак і випадків сказу серед них.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.