Агітки і життя. Проект бюджету і соціальні стандарти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.03.2010 12:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9708

Уряд Януковича-Азарова закладає у державний бюджет на 2010 рік завідомо занижені показники мінімальної заробітної плати.

Про це заявив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці Андрій Павловський.

За його словами, уряд Азарова планує встановити рівень мінімальної зарплати на кінець року у розмірі 888 гривень, що майже на 100 гривень менше прожиткового мінімуму.

Павловський зазначив, що враховуючи рівень інфляції, мінімальна зарплата на кінець року повинна становити більше 1000 гривень.

«Це ціна соціальних передвиборчих обіцянок Януковича і Партії регіонів, які обіцяли покращити життя вже сьогодні: підвищити майже вдвічі мінімальні заробітні плати, пенсії, стипендії», - сказав він.

На думку народного депутата, сьогодні стає очевидним, що обіцянки про підвищення соцстандартів були всього лише виборчими технологіями, грубим масштабним обманом найбільш знедолених категорій населення.

«У «регіоналів» вийшло все по Макіавеллі: коли йдеш до влади – обіцяєш все що завгодно, коли прийдеш до влади – завжди поясниш, чому ти це не зробив», - сказав Павловський.

Він наголосив, що обіцянки Партії регіонів луснули, як мильні бульбашки.

«Всі громадяни України є свідками невиконання Януковичем і його урядом своїх же соціальних зобов’язань, які вони взяли перед своїми виборцями», - резюмував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.