Українці висловили протест російській владі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 19.09.2006 17:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=971

Всеукраїнське об’єднання “Свобода” надіслало відкритий лист Президентові Російської Федерації Володимиру Путіну, в якому висловило своє обурення з приводу арешту етнічного українця, жителя Новосибірська (Російська Федерація) Тараса Зеленяка, якого звинувачують в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі в інтернеті.

Лист був переданий головою Київської міської організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Андрієм Мохником прес-секретареві Посольства Російської Федерації в Києві після пікетування посольства членами партії. З текстом листа можна ознайомитися тут.

За словами Андрія Мохника, аналогічні акції пройшли одночасно в Києві, Харкові, Одесі, Сімферополі і Львові.

Відповідаючи на питання proIT, можлива ситуація, яка виникла з Тарасом Зеленяком, в Україні, він відповів:. “Так, така ситуація можлива в Україні. Основною причиною є те, що наша влада не очищена від КДБістів, кучмістів. Оскільки втручання або диктування того, що людина повинна думати, писати або говорити – основна діяльність КДБ”, - сказав він.

З ним не погоджується інший учасник акції - редактор українського відділу фіно-угорського порталу kominarod.ru Ростислав Мартинюк. “Така ситуація неможлива, оскільки ні в Україні, ні в Російській Федерації законодавчо не прописаний сам статус форумів інтернет-сайтів”, - сказав він.

Мартинюк розповів про те, що “Свобода” звернулася до російського інтернет-провайдера з пропозицією написати відкритий лист для української аудиторії, в якому б він пояснив свої дії.

Він також розповів, що українська діаспора в Новосибірську почала компанію громадського осуду проти ЗМІ Російської Федерації, які допускають нейротивні назви націй (хохли, чурки і т. д.- приміт. Мартинюка) на своїх сторінках.

Нагадаємо, що 11 вересня, в Радянському районному суді Новосибірська (Російська Федерація) почався розгляд справи про розпалювання міжнаціональної ворожнечі в інтернеті. За розповсюдження на форумі “proUA” ідей про перевагу українців над росіянами жителю Академмістечка Тарасу Зеленяку загрожує до двох років позбавлення волі.

Від "Аратти": Ви також можете залишити свій підпис під петицією уповноваженому з прав людини у Російській Федеріції “О свободе интернета в России”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.