Азаров розповів, які реформи запроваджує найближчим часом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.03.2010 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9713

Прем’єр-міністр України Микола Азаров позитивно оцінив результати першого засідання Урядового комітету з питань реформ, яке відбулося сьогодні під його керівництвом.

"Я дуже задоволений результатами першого засідання. Темп ми задали і Комітет в такому ж дусі працюватиме і надалі", - заявив Микола Азаров на брифінгу, підбиваючи підсумки першого засідання Урядового комітету з питань реформ.

За його словами, сьогодні було розглянуто вісім законопроектів, п’ять із яких схвалено: "Оскільки всі питання були відпрацьовані і вивчені попередньо, то ми їх розглянули дуже оперативно. Таким чином, Урядовий комітет з питань реформ почав нормальну роботу".

Микола Азаров повідомив, що законопроекти, зокрема, передбачають зменшення кількості видів діяльності, які підлягають ліцензуванню, спрощують ведення бізнесу тощо.

Зокрема, Урядовим комітетом ухвалено і винесено на розгляд Кабінету Міністрів законопроект, яким передбачається запровадження в Україні системи електронної державної реєстрації суб’єктів господарювання. Його реалізація забезпечить прозорість реєстраційних процесів та збільшить гарантії щодо захисту майнових прав власності юридичних осіб та їх власників.

Також ухвалено проект змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, який передбачає посилення відповідальності за порушення порядку видачі документів дозвільного характеру, тобто, тих випадків, коли чиновники створюють необґрунтовані перепони бізнесу.

Ще один важливий документ, ухвалений Урядовим комітетом, - проект законодавчих змін, які передбачають, що функції державного контролю можуть здійснюватимуться тільки центральними органами виконавчої влади, а отже, скоротиться число органів, що контролюють певні сфери діяльності.

Крім того, Урядовий комітет схвалив законопроект про врегулювання системи акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.