Теракт в московському метро: пролунали вибухи на двох станціях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.03.2010 09:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9717

За попередніми даними, під час першого вибуху, який прогримів близько 7.50 ранку на станції метро “Луб`янка”, загинули 26 осіб - 15 в поїзді та 11 на платформі. За півгодину другий вибух пролунав на станції “Парк відпочинку - радіальна” - там загинули 12 осіб.

Постраждалих вивозить вертоліт

У Московському метро в ранкову годину "пік" о 7.50 (6:50 за Київським часом) 29 березня пролунав потужний вибух, загинуло близько 30 людей, ще стільки ж поранено.

За попередніми даними потужність вибухового пристрою становила 2 кілограми в тротиловому еквіваленті. Бомба зруйнувала 2-й і 3-й вагони з голови потягу.

На місце трагедії виїхали всі оперативні служби. Також до місця вибуху приїхали мер столиці Юрій Лужков і очільник ГУВС Москви Володимир Колокольцев.

- Поранено 30 чоловік, - розповіли Life News медики. - Троє вже госпіталізовано в Інститут швидкої допомоги ім. Скліфосовського. Для інших поранених готуються місця в різних клініках. Поранення у всіх дуже важкі.

Як стало нам відомо, вибух стався у другому вагоні у потязі метро, що прямував у бік станції "Комсомольська площа - радіальна", в той самий момент, коли люди почали виходити на перон. Поранених доставляють до лікарень за допомогою вертольота санітарної авіації.

Жертвами другого вибуху у метро стали 12 людей

Жертвами вибуху на станції московського метро Парк культури, що пролунав у понеділок, 29 березня, стали 12 людей. Про це повідомляє РІА Новості з посиланням на МНС РФ. Крім того, близько 10 людей отримали поранення.

За попередніми даними потужні бомби, начинену сталевими кульками, приводили у дію терористи смертники. За повідомленнями російських ЗМІ, ніби вже знайдені тіла двох шахідок. За іншою версією слідства, бомби приведені в дію за сигналом з мобільного телефону.

За фактом вибухів на станціях московського метрополітену "Луб'янка" і "Парк культури" порушено кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (тероризм), повідомили представник СКП РФ. У свою чергу директор ФСБ РФ Олександр Бортніков доповів президентові РФ Дмитру Медведєву про НП, що трапилася в московському метро.

Після вибухів у метро московську міліцію переведено на посилений режим служби. У місті введено план "Вулкан", правоохоронні органи взяли під особливий контроль всі станції московського метро, вокзали, місця масового перебування людей. У російській столиці посилено паспортний режим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.