Влада почала наступ на українських патріотів.

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.03.2010 10:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9719

Співробітники міліції в суботу, 27 березня, провели обшук у квартирі київської журналістки Олени Білозерської. Процедура завершилася вилученням фотоматеріалів з акцій ультраправих активістів. Раніше був затриманий активіст

Олена Білозерська

Про це журналістка написала в своєму блозі.

Співробітники Голосіївського райвідділу (слідчий Коновод Валерій і оперуповноважений на прізвище Печений) пред'явили Білозерській ордер на обшук і почали шукати друковані та фотоматеріали, пов'язані з діяльністю активістів "Автономного опору".

"Конфіскували два диски фотозвітів з акцій - ті диски, на яких були" димові "акції. Там, звичайно, тільки спини учасників, і практично всі ці фотки були в інтернеті. Порились в компі, але нічого, що їх могло б зацікавити, не знайшли ", - пише Білозерська.

Вона також зазначила, що адвокат Сидір Кізін, за сприянням ВО "Свобода", оперативно прибув на місце подій, висловив протест проти вилучення дисків всупереч ст. 17 Закону України Про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів, де сказано, що "Службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів та технічних засобів, якими він користується у своїй роботі ".

"На вівторок викликають" на розмову "до Голосіївського РВВС", - повідомила журналістка.

Нагадаємо, Олена Білозерська в лютому цього року фотографувала ряд акцій організації "Автономного спротиву", під час яких ультраправі закидали димовими шашками магазин хутрових виробів Fashion Furs біля станції метро Республіканський стадіон, виборчу дільницю № 32 в Печерському районі Києва та будівлю столичної мерії. Вона також робили фоторепортажі з акцій протесту проти пам`ятників радянським вождям.

Микола Коханівський

Раніше, 26 березня 2010 року, було затримано та доставлено у слідчій ізолятор за сфабрикованими звинуваченнями українського націоналіста Миколу Коханівського, повідомляє сайт ВО "Свобода".

Микола Коханівський один із українських патріотів, який, виконуючи Указ Президента про демонтаж пам‘ятників комуністичному режиму, зруйнував пам‘ятник міжнародному терористу Владіміру Ульянову-Бланку "Лєніну" у Києві 30 червня 2009 року.

17 березня 2010 року проти Миколи Коханівського було влаштовано брутальну провокацію під час пікетування студентами Міністерства освіти і науки України. Тоді люди, які представились помічниками Дмитра Табачніка спровокували бійку з учасниками студентського протесту. Порушення кримінальної справи проти Коханівського безпідставне і навмисне кваліфікується як вчинення тяжкого злочину з метою кинути за грати Миколу Коханівського.

Наразі Коханівський перебуває у слідчому ізоляторі на Нагірному провулку. Адвокат оскаржуватиме протокол про затримання та постанову про порушення кримінальної справи.

"Затримання українського націоналіста Миколи Коханівського – ще одна ланка у системній боротьбі нової влади проти українських патріотів. Репресії українофобів проти українців набувають масового характеру. Свідчення цього – і у спробах відкрити кримінальну справу проти безкомпромісного мовознавця Ірини Фаріон, і у рейдерській атаці проти мешканців села Ясногородка, де живе ветеран УПА Орест Васкул, і у переслідуванні студентства, яке виступає проти україноненависників при владі. Нова влада показала своє справжнє обличчя і кинула виклик всьому українству. Кучмізм, що надзвичайно швидко реанімувався в Україні, знову використовує звичні методи: політичні репресії та кримінальні переслідування проти патріотів. Незаконні вказівки влади брутально виконують працівники МВС та кишенькові судді.

Кучмізм призвів до помаранчевої революції 2004 року, бандитські дії нинішньої влади викличуть ще радикальнішу хвилю спротиву українців, яка змете режим Януковича", – заявив голова Київської міської організації Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Андрій Мохник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.