За добробут олігархів. Семиноженко агітував за союз

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.03.2010 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9721

Ідея створення союзу України, Росії і Білорусії може бути розглянута.

Про це заявив віце-прем'єр Володимир Семиноженко в ефірі Шустер Live.

Він зазначив, що створення такого союзу є "однією зі схем, яка будь-яка має право до розгляду, так само як і участь України в Євросоюзі".

Віце-прем'єр підкреслив, що мова йде про союз, де "визначаються правила за типом ЄС".

Посилаючись на дані Інституту соціології Національної академії наук Семиноженко заявив, що більшість українців хочуть увійти в союз з Росією і Білорусією.

"Люди хочуть союзної держави і вірять, що це приведе до успіху країни", - сказав він.

Віце-прем'єр також зазначив, що "Україну в ЄС, як мінімум, найближчі 15 років ніхто не чекає".

"Зараз відбувається процес створення багатополярного світу. Будуть перевагу мати ті країни, які опиняються в основі створення цього полюса впливу", - сказав Семиноженко.

Від “Аратти”: насправді всі ці словеса про "союзи братніх народів" - дешеве блюзнірство політиканів, викликане відмовою Кремля знижувати ціни для українських олігархів, які не бажають жертвувати турами по казино на користь технологічного переоснащення своїх виробництв.

Бо, власне кажучи, нас, пересічних українців, ця проблема мало обходить: для потреб побутового сектору цілкоми вистачає газу вітчизняного видобутку, який коштує $70 за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, що прем'єр РФ Владімір Путін заявив прем'єру Миколі Азарову, що Росія вважає діючий газовий договір економічно обгрунтованим і справедливим. При цьому він повідомив, що газ для Білорусі за $170 за тис. кубометрів продають тільки тому, що Білорусь - союзна держава.

Втім, насправді проблема не у ціні на газ. Наші політикани, наприклад, кажучи про Німеччину, де відпускна ціна трохі менша за українську - м'яко кажучи кажуть не всю правду. Чому там така ціна - ми вже писали. І в цьому сенсі, нам не зрозуміло чому українські урядовці не вирішують питання терміналу скрапленого газу, який в тричі дешевший за російський імпортований? Підміняючи справи словесним проносом про дивесифікацію джерел постачання енергоносіїв.

А щодо союзу з Росією, то можемо нагадати, що ми, українці, вже пройшли цей урок. Союз з Кремлем, нагадаємо панові Семиноженку, коштував десятки мільйонів життів. Немає в Україні сім'ї, яка б не зазнала втрат від "палкого кохання старшого брата".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.