На суддів Конституційного Суду тиснуть?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.03.2010 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9726

Лідер парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко заявляє, що на суддів Конституційного Суду України чиниться тиск у питанні розгляду подання про неконституційність формування коаліції у Верховній Раді України.

"Зрозуміло, що рішення може бути точно таким, як і було, тому що ми знаємо, що чиниться тиск на суддів Конституційного Суду, всебічний тиск", - заявив Іван Кириленко сьогодні на погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій і керівництва Верховної Ради.

"Ми офіційно заявляємо, що ми таку політику категорично не підтримуємо і застерігаємо від використання Конституційного Суду", - наголосив лідер фракції БЮТ, додавши, що парламентська опозиція захищатиме розгляд питання створення коаліції у КСУ "усіма засобами, які є в наявності".

Як відомо, 11 березня Президент Віктор Янукович підписав зміни до Закону "Про Регламент Верховної Ради України", якими обумовлено, що парламентська коаліція може формуватися не лише фракціями, а й окремими депутатами.

Того ж дня у Верховній Раді України було оголошено про створення нової парламентської більшості – коаліції "Стабільність і реформи", до складу якої увійшли 235 народних депутатів, в тому числі депутати фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії та Блоку Литвина, позафракційні депутати, а також представники інших парламентських фракцій.

Водночас, у вересні 2008 року Конституційний Суд визначив коаліцію депутатських фракцій об’єднанням фракцій парламенту, до складу яких входить не менше 226 депутатів – представників цих фракцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.