Тимошенко розповіла навіщо тиснуть на суддів КС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.03.2010 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9729

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що команда Віктора Януковича чинить тиск на суддів Конституційного Суду з тим, щоб вони визнали конституційним створення парламентської коаліції і уряду.

"Всіх конституційних суддів, які сьогодні представлені Верховною Радо, з’їздом суддів, по одному почали викликати до представників Януковича і вимагати - або приймати рішення всупереч Конституції, що коаліція є легітимною, або їм було запропоновано декілька інших можливих дій", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні на брифінгу.

За словами Юлії Тимошенко, у разі визнання суддею конституційності створення коаліції і уряду він зможе отримати "непогане пенсійне забезпечення та не менш значимі посади". Тим суддям, які відмовляться, погрожують Генеральною прокуратурою і звільненням з посади.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що "перед поїздкою Віктора Януковича до Сполучених Штатів його людям поставили жорстку вимогу, що до 11 квітня Конституційний Суд мусить винести рішення, що коаліція і уряд є легітимними".

Як повідомлялося раніше, 11 березня Президент Віктор Янукович підписав зміни до Закону "Про Регламент Верховної Ради України", якими обумовлено, що парламентська коаліція може формуватися не лише фракціями, а й окремими депутатами.

Того ж дня у Верховній Раді України було оголошено про створення нової парламентської більшості – коаліції "Стабільність і реформи", до складу якої увійшли 235 народних депутатів, в тому числі депутати фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії та Блоку Литвина, позафракційні депутати, а також представники інших парламентських фракцій.

Водночас, у вересні 2008 року Конституційний Суд визначив коаліцію депутатських фракцій об’єднанням фракцій парламенту, до складу яких входить не менше 226 депутатів – представників цих фракцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.