Україна для людей. Киян очікує чергове підвищення тарифів, під виглядом повернення старих

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 29.03.2010 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9732

Тарифи на тепло у Києві підвищувати не будуть, а лише повернуть у дію ті, що були чинними до підписання тристороннього меморандуму.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Жодного підвищення тарифів на тепло не передбачається. Після закінчення строку дії меморандуму буде автоматично повернено у дію ті тарифи, які були запроваджені у місті Києві з 1 червня 2009 р. і діяли до підписання тристоронньої угоди. Підкреслю, що йдеться про тарифи на тепло для опалення та на гарячу воду в частині підігріву води", - повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Нагадаємо, що меморандум був підписаний восени 2009 р. між КМДА, НАК "Нафтогаз України" та "Київенерго" і передбачав стабільне постачання Києва газом протягом усього опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше Голубченко на селекторній нараді під керівництвом першого віце-прем'єра Андрія Клюєва заявив про поетапне підвищення в Києві тарифів на послуги ЖКГ.

"Ми почнемо процедуру поступового підвищення тарифів на тепло відразу після закінчення опалювального сезону (15 квітня)", - заявив Голубченко. За його інформацією, діючий тариф покриває лише 51% від собівартості тепла.

Це не перша спроба КМДА підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги в столиці. У жовтні 2008 р. КМДА запропонувала підвищити вартість опалення та водопостачання, але 25 грудня 2008 р. Київрада ввела мораторій на підвищення тарифів для населення до закінчення опалювального сезону.

Мораторій було відмінено Київрадою 23 квітня 2009 р., а вже 29 квітня КМДА прийняла рішення про поетапне підвищення тарифів на послуги ЖКГ. З 1 червня 2009 р. вартість послуг збільшилася в середньому на 50%.

У липні Кабмін призупинив дію квітневих розпоряджень і подав судовий позов до КМДА та Головного інформаційно-обчислювального центру. У його забезпечення 12 серпня 2009 Окружний адмінсуд Києва призупинив рішення КМДА від 29 квітня 2009 р.

13 жовтня 2009 р., після того, як Кабмін погодився виділити міському бюджету дотацію на покриття різниці між чинними та економічно обґрунтованими тарифами, а НАК "Нафтогаз України" гарантувала безперебійні поставки газу, Київрада вирішила знизити тарифи на опалення та гаряче водопостачання для населення до рівня, що діяли до 1 червня 2009 р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.