МВС натякнуло Тимошенко на посадку?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 29.03.2010 19:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9735

Міністерство внутрішніх справ має намір перевірити заяви лідера блоку свого імені Юлії Тимошенко про спроби Партії регіонів підкупити суддів Конституційного Суду за мільйон доларів для визначення КС конституційним формування коаліції фракціями і депутатами.

Про це повідомила прес-служба МВС.

Відповідне доручення дав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

«Ми негайно перевіримо правдивість висловлювання Юлії Тимошенко. І будуть зроблені відповідні висновки - хтось відповідатиме згідно з законом», - сказав представник прес-служби, посилаючись на слова Могильова.

За його словами, міністр також відзначив, що якщо це брехня, то Тимошенко сама притягатиметься до кримінальної відповідальності.

Між тим, Президент Віктор Янукович ввічливо поставив на місце надто активного у псування його іміджу міністра.

Янукович назвав непродуманим рішення міністра внутрішніх справ стосовно скорочення тієї частини апарату МВС, яка займається правами людини.

«Треба переглянути таке рішення і зробити висновки. Треба здійснювати кроки з розширення заходів із захисту прав людини, а не навпаки. Я не радив би вам економити державні кошти на правах людини», – сказав Янукович.

Нагадаємо, Могильов заявляв про намір скоротити чисельність апарату міністра внутрішніх справ із 54 до 28 людей.

Від “Аратти”: власне як на нас, то абсолютно загадковими є правові підстави для перевірки МВС судей КС. Ми, наприклад, не знайшли жодної процесуальної підстави, яка давала міліції право це практично реалізувати, оскільки це - компетенція Генпрокуратури.

Хіба що слідчий ГПУ, за дорученням Олексадра Медведька на дослідчу перевірку, дасть якесь технічне доручення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.