Конституційний Суд визначить долю КоСаРів до 17 квітня

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 31.03.2010 12:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9752

Конституційний Суд України впродовж місяця від відкриття провадження 16 березня 2010 р. винесе рішення по справі за поданням 68 нардепів щодо тлумачення ст.83 Конституції України (щодо формування коаліції у ВР).

Про це заявив голова суду Андрій Стрижак на прес-конференції.

Говорячи про подання 56 нардепів щодо відповідності Конституції ст.62 закону «Про регламент ВР», А.Стрижак зазначив, що на сьогодні провадження по даному поданню ще не відкрито.

Відповідаючи на запитання про можливість об'єднання цих двох подань в одне провадження, він зазначив, що на його думку, об'єднувати ці два провадження не варто, оскільки предмети вивчення у них різні. Але в будь-якому випадку рішення щодо об'єднання чи не об'єднання в одне провадження буде прийняте лише після того, як подання 56 нардепів буде взяте до провадження і таке рішення буде прийматися колегіально суддями КСУ.

Нагадаємо, 56 нардепів просять суд розтлумачити чи відповідає ст.83 Конституції - ст.62 закону про регламент парламенту. А 68 нардепів просять суд розтлумачити ст.83 Конституції (щодо формування коаліції у ВР).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.