Кінці у воду. Кому потрібні прихватизаційні документи Космоса?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.04.2010 16:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9765

Документи на приватизацію об’єктів на території Києва за 2006-2010 рр. були вкрадені разом з джипом «Фольксваген Туарег» депутата від блоку Черновецького Петра Іванова.

Про це, посилаючись на власні джерела, пише «Газета по-Киевски».

Джип першого заступника глави постійної комісії з приватизації викрали 26 березня з парковки на проспекті Перемоги, 6.

Як розповів оперативникам Іванов, крадіжка сталася в проміжок з 14.30 до 16.00. Сам потерпілий розповів виданню, що потрапити під кримінальну відповідальність за службову халатність не боїться - не держслужбовець. В той же час у крадіжці нікого не підозрює.

«Украдену машину я купував разом з дружиною. Про перевезення документів знала дуже обмежена кількість людей. Я, як глава комісії, взяв документи в ГУ комунальної власності і повинен був відвезти їх у комісію з приватизації. Не можна назвати це перевіркою, просто вони мають право дивитися приватизаційні справи і вносити свої зауваження.

Ви запитуєте, чому потрібно було везти приватизаційні справи за 4 роки? А що, я повинен був висмикувати їх вибірково, а потім би мені сказали, чому тієї-то справи немає?

Всі ці теки помістилися в салоні мого автомобіля.

Не думаю, що зловмисників привабили саме документи в салоні. Адже скло затоноване. Джип вкрали вже після перевірки справ, я не знаю, хто міг це зробити», - розповів Іванов.

Тим часом представники опозиції вважають, що всі документи не могли поміститися в салон одного автомобіля.

«Символічно, що нібито вкрали справи з приватизації якраз за весь час правління Черновецького. Я не вірю, що всі ці документи могли вміститися у салон однієї машини. Адже тільки щодо одного об’єкта паперу приватизаційної справи зі всіма узгодженнями і довідками можуть зайняти декілька пухких томів. Тут же мова йде про документи за чотири роки! Я не виключаю, що документи вивезли і створили видимість пропажі», - сказав депутат від блоку Кличка Валерій Карпунцов.

Петро Іванов очолює ТОВ «Бровтек». За даними МВС, оприлюдненими перед останніми виборами до Київради, Іванов у 1999 році притягувався до кримінальної відповідальності за ст.206 ч.1 «Протидія законній господарській діяльності», проте справу було закрито.

Раніше прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом службової халатності службових осіб Головного управління комунальної власності КМДА, через провину яких були втрачені документи про приватизацію об’єктів на території столиці за 2006-2010 роки. За скоєння даного службового злочину ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п’яти років.

Від “Аратти”: нас дивує ще одна обставина: крадіжка документів, за дивним (чи не дивним) збігом обставин сталася саме тоді, коли уряд розпочав комплексну перевірку діяльності КМДА.

Тим паче, що дотримання чинного законодавства під час приватизації - одна з позицій для перевіряючих.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.