У столиці - знову космічні борги

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 1.04.2010 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9766

Заборгованість споживачів за електричну та теплову енергію перед АЕК “Київенерго” станом на 26 березня 2010 р. складає 2 млрд 400 млн. грн.

Про це сьогодні повідомив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.

За словами Соколовського, зокрема заборгованість споживачів за електричну енергію становить 900 млн грн. Найбільшими боржниками є комунальні підприємства "Київський метрополітен", "Київпастранс", "Київміськсвітло".

Борг споживачів за теплову енергію складає 1,5 млрд грн. Найбільшими боржниками є ЖЕУ, житлово-будівельні кооперативи та об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

"Ми вживаємо всі заходи, необхідні для отримання 100% оплати. Відключення - це один із крайніх заходів", - підкреслив Соколовський.

За його словами, заборгованість КМДА перед АЕК "Київенерго" із погашення різниці в тарифах станом на 1 квітня 2010 р. складає 1 млрд. 740 млн. грн.

За словами Соколовського, у 2009 р. КМДА погасила 1 млрд. 348 млн. грн різниці в тарифах за попередні періоди. Різниця в тарифах за 2009 р. складає 1 млрд. 347 млн. грн.

Соколовський зазначив, що за 2010 р. очікується різниця між тарифами на виробництво теплової енергії і їх економічно обґрунтованою собівартістю на рівні 1 млрд 161 млн. грн.

Від "Аратти": звертаємо вашу увагу, що найбільше не платять за спожите тепло і електроенергію - саме клептомани космічної команди, а не громадяни.

Винакає питання, хто, як і чим буде розраховуватися по цих боргах? Адже, ми чомусь маємо великий сумнів у тому, що за цю ситуацію будуть відповідати посадові особи, які присмокталися до казни громади.

Практика космічного правління як раз доводить, що за клептоманію і нікчемність столичної влади платимо ми, кияни. Або майном громади (як це було у минулому році, коли КМДА заклало за копійки низку громадських об'єктів нерухомості), або ж безпосередньо, отримавши сюрприза у вигляді підвищення тарифів на проїзд у транспорті та так звані комунальні послуги.

Напевно й цього разу станеться традиційно, бо космічні чиновники вже неодноразово натякали саме на нагальній необхідності підвищення тарифів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.