Регіонали називають вимоги БЮТівців ультиматумом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.04.2010 21:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9769

Партія регіонів не сприймає ультимативний підхід БЮТ до перерозподілу посад в парламентських Комітетах.

Про це заявив Голова парламентської фракції ПР Олександр Єфремов.

- У нас постійно проходять консультації з цього питання, але БЮТ розмовляє з нами мовою ультиматумів. Вони хочуть, щоб ми зробили все те, що вони вимагають. Вони говорять: «Дайте нам ті і ті комітети».

Ми такий підхід прийняти не можемо. Конструктивні переговори в такій тональності не ведуться, але якби опозиція прийшла до нас з пропозиціями в дусі «ми вам віддаємо такий комітет, а ви нам віддаєте такий», ми готові це розглядати», - підкреслив політик.

По словах Єфремова опозиція претендує на 6 парламентських комітетів, зокрема - по питаннях регламенту, свободи слова і правосуддя. Він відзначив, що на даний момент вакантною є лише посада голови комітету з питань свободи слова і інформації, яку Партія регіонів готова віддати опозиції в обмін на інший комітет.

Єфремов також сказав, що в найближчому часі готовий написати заяву про складання з себе повноважень Голови регламентного комітету у зв'язку з поєднанням ним посад голови комітету і розділу фракції, що заборонене законодавством: «Я готовий написати відповідну заяву, тому що не збираюся порушувати закон. На вакантне місце у нас вже є кандидатура - це Олена Бондаренко, член нашої фракції».

При цьому політик підкреслив, що Партія регіонів готова віддати опозиції цей комітет, «якщо опозиція вестиме з нами переговори конструктивно і в іншій тональності».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.