Парламент заблоковано: КоСаРі намагаються стерелізувати опозицію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.04.2010 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9774

Сьогодні з ранку парламент заблоковано фракцією БЮТ, яка вимагає те, що передбачено законом для опозиції: інструментів для контролю над владою.

Проте, регіонали висувають власні версії.

Нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов, виступаючи сьогодні на брифінгу у Верховній Раді, заявив, дійсна причина блокування депутатами БЮТ трибуни і президії Верховної Ради - приховування правди про непристойні діяння уряду Тимошенко.

Він відзначив, що «частина опозиції, близька до Юлії Тимошенко, заблокувала трибуну і намагається силовим варіантом нав'язати Верховній Раді свій сценарій проведення сесії».

Чечетов вислозив упевненість, що дійсна причина блокування роботи Верховної Ради - приховування правди про непристойні діяння Кабміну Тимошенко. «Сьогодні за пропозицією опозиції мала бути «година Уряду», і Міністр палива і енергетики збирався розповісти про ситуацію в цій галузі і про хід переговорів по газу з Росією.

Але побоювання того, що Бойко розповість правду про те, що творила на енергетичному ринку Тимошенко, і підштовхнуло наших опонентів до блокування трибуни», - підкреслив народний депутат.

На думку Чечетова, «сьогодні БЮТ прагне поламати нормальну роботу парламенту, не дати прийняти до 1 травня бюджет і виплатити ті надбавки до пенсій і заробітних плат, щоб тим самим ударити по найбільш бідних верствах населення».

«Парламент повинен залишитися територією демократії і законності», - сказав сьогодні під час брифінгу у парламенті заступник Голови Верховної Ради, член БЮТ Микола Томенко.

Віце-спікер відзначив, що якщо на сьогоднішній день проаналізувати рішення і дії нової влади, то вони викликають серйозне занепокоєння і турботу.

«На жаль, в уряду і на державних посадах з’явилися люди, які, приміром, вважають, що Галичина – це не частина України, що українська мова потрібна лише «для узкой прослойки интеллигенции», незалежність можна розміняти на створення союзної держави тощо», - наголосив політик.

Томенко також відмітив, що, окрім ідеологічного антидержавного світогляду багатьох посадовців, «стає нормою призначення на посад людей, які не мають жодного досвіду роботи в органах державного управління, як правило, не знають, мови, а подекуди, навіть не мають вищої освіти».

«Останні події у парламенті засвідчили, що такий принцип у кадровій політиці хочуть перенести і у Верховну Раду. Тому ми робимо все, щоб парламент залишився бодай єдиною територією демократії і закону, щоб тут рішення ухвалювалися у відповідності до закону та з урахуванням того, що окрім коаліції, є і опозиція», - підкреслив Віце-спікер.

Тому, переконаний Томенко, питання розподілу посад в Комітетах є другорядним. «Першорядним питанням є дотримання закону та врахування інтересів опозиції, яка представляє практично половину населення України», - наголосив він.

«Ми запропонували створити робочу групу і переконані, що, передовсім у Комітетах, повинен бути збережений паритет між коаліцією та опозицією, а всі рішення у Верховній Раді повинні ухвалюватися у законний правовий спосіб», - повідомив Томенко.

Водночас, Томенко вибачився за те, що у Страсну п’ятницю парламент «працює» саме у такому режим. «Однак краще пережити таку одну Страсну п’ятницю, аніж сумувати за демократією п’ять страсних років», - наголосив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.