Росії немає чим зацікавити Україну. Митний союз - це зайві проблеми

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 2.04.2010 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9780

Росія ще не дала таку модель Митного союзу, яка могла би бути цікавою Україні.

Про це під час прес-конференції повідомив політолог, директор Соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Митний союз між Росією, Казахстаном і Білоруссю чекають дуже великі неприємності. Вони зіткнулися з несподіваною річчю: справа в тому, що кордону між Казахстаном і Росією реально не існує, так само, як не існує кордону між Казахстаном і Китаєм. Тому величезний потік контрафактної продукції через оголений кордон досягає великих міст Росії і навіть Білорусі. І цей негатив дуже неприємний для самого В.Путіна, тому що одна справа - збирати гроші з нафти і газу, а інша - збирати гроші з митниці. В 2 рази зменшилися надходження митниці за цей квартал, російський Кабмін про це повідомляв", - сказав експерт.

За словами політолога, зрозуміло, що подібні ж неприємності з надходженнями митних акцизів були б і в Україні, якщо б ми вступили в цей Митний союз. "Справа не в 1 млрд, який ми втратимо, а в тому, що ми стаємо прохідним двором для більш сильних и добре організованих національних економік, тому так точно не можна діяти", - додав він.

Небоженко зауважив, що інше питання, яке вже розуміють в Москві - їм потрібен був союз не з Казахстаном, з відкритим кордоном в Китай, а з Україною - відкритий кордон у Європу. "Але це мають бути нормальні відносини між нашими країнами, без усяких інтеграційних конструкцій", - резюмував експерт.

"Точно так, як Росія втратила свого часу можливість відпустити Кавказ, точно так Росія втратила можливість інтеграційних процесів з Україною", - переконаний Небоженко.

"Поїзд пішов. Я сказав - давайте перейдемо від ідеологічної прибутку - до економічної. Ринки збуту, інвестиції, кредити, давайте на цьому зупинимося", - сказав Небоженко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.