Семиноженко виконав команду Януковича: спробував пояснити за який він союз

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.04.2010 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9783

Після бесіди з Президентом Віктором Януковичем, виконуючи його волю, віце-прем’єр Володимир Семиноженко заявив про свою позицію.

Вчора Президент Янукович повідомив, що викликав Семиноженка і мав з ним розмову щодо його заяв у телеефірі про союз України, Росії та Білорусі.

"Я мав розмову на цю тему з віце-прем’єром Семиноженком. Без сумніву, Володимир Петрович розуміє і підтримує стратегічний напрям держави. І вся проблема полягає у не зовсім точному висловлюванні Семиноженка. Думаю, що віце-прем’єр повинен зважати на це і на майбутнє врахувати. Також віце-прем’єр повинен ще раз чітко і ясно висловити свою позицію про його ставлення до Конституції України та до пріоритетів державної політики. І на цьому інцидент має бути вичерпано." - сказав Янукович.

Сьогодні Семиноженко вистув із заявою, яку ми додаємо повністю:

"Заява Віце-прем'єр-міністра України Володимира Семиноженка

Зважаючи на широкий суспільний резонанс змісту програми «Шустер-Live» від 26 березня 2010 року, вважаю за необхідне надати офіційні пояснення своєї позиції щодо обговорюваних на програмі питань.

Беззаперечна повага, доскональне дотримання, сприяння всебічній реалізації норм і положень Конституції і законів України є моїм першочерговим обов’язком як Віце-прем’єр-міністра України. Це було і є аксіомою для мене.

Прошу всі дискусії навколо обговорення саме реакції аудиторії програми щодо так званого союзу України, Росії і Білорусі вважати провокаційними і такими, що не мають жодного відношення до політики Президента України і дій Кабінету Міністрів України.

Прошу всіх зацікавлених осіб ще раз уважно ознайомитися зі змістом моїх висловлювань, що пролунали в ефірі згаданої програми, запис якої доступний для широкого загалу у тому числі в мережі Інтернет.

Впевнений, що нагнітання і умисне загострення цієї ситуації ініційоване деякими опозиційно налаштованими політиками з метою штучної дестабілізації діяльності Уряду і влади в цілому. Вважаю таку позицію абсолютно неприпустимою і висловлюю занепокоєння щодо того, що моя пряма мова могла розглядатися як причина для провокаційних інтерпретацій і політтехнологічних маніпуляцій.

Сьогодні найважливішим завданням державного порядку денного, і це було суттю моїх висловлювань, є суспільна консолідація навколо стратегічної мети – досягнення Україною лідерства, входження нашої держави до двадцятки провідних країн світу, як націлює програма Президента України.

У цьому зв’язку участь України в коопераційних процесах з метою досягнення національних інтересів щодо підвищення конкурентоздатності через міжнародне співробітництво в сфері високих технологій, наукового та інноваційного розвитку, в інших найважливіших сферах не може бути предметом політичних спекуляцій.

Закликаю усіх політиків, представників експертної і журналістської спільноти до максимально зваженого і відповідального підходу до вибору проблем і питань, що пропонуються для загальносуспільного обговорення".

Замість післямови. Ми належимо до числа тих громадян, які дивилися й уважно слухали пана Семиноженка у реальному часі. Саме тому, нам важко зрузуміти, в чому саме полягають "політичні спекуляції"? В тому, що своїми висловлюваннями пан Семиноженко фактично ставив під сумнів державний суверенітет України? Адже, московський ініціатор так званого союзу мав на увазі не щось інше, а фактичне відтворення моделі СРСР, яка нагадує більшовицьку, запропоновану Леніним у минулому столітті.

При тому, були навіть намагання переконати аудиторію в тому, що саме така модель є альтернативою ЄС (що, м'яко кажучи, смішно й не витримує жодної критики).

Більш того, нам абсолютно не зрозумілою є теза, заявлена нині паном Семиноженком: "Закликаю усіх політиків, представників експертної і журналістської спільноти до максимально зваженого і відповідального підходу до вибору проблем і питань, що пропонуються для загальносуспільного обговорення".

Це що, натяк на цензуру чи бажання пана Семиноженка роздавати вказівки журналістам і експертам які проблеми обговорювати й як?

Щоб остаточно розвіяти наші підозри, ми б просили пана Семиноженка пояснити, що він мав цим сказати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.