Якщо опозиція не зможе захистити себе, то як вона захищатиме права громадян?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.04.2010 22:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9786

Сьогодні спікер парламенту Володимир Литвин коментуючи блокування роботи парламенту фрацією БЮТ і частиною НУ-НС, сказав що опозиція роздмухує війну.

Про це він заявив на прес-конференції.

На думку спікера, політики і політичні сили «шукають приводи для сутички, для громадянського конфлікту». При цьому він наголосив: «Це абсолютно однозначно».

Литвин наголосив, що парламент «обраний ареною для демонстрації цього політичного протистояння на всю державу».

«Мова не йде абсолютно про комітети, а мова йде про те, щоб не допустити розгляду і ухвалення державного бюджету», - вважає він.

За словами Литвина, відсутність державного бюджету може призвести до відмови міжнародних організацій від співпраці з Україною, до поглиблення кризи, що, у свою чергу, може провокувати конфлікти.

«Провокуються зіткнення», - заявив він.

Між тим, насправді, цілком ймовірно, що ті, хто спровокував конфлікт наразі спокійно перебувають на своїх робочих місцях, а не біля трибуни.

Депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак прокоментував сьогоднішнє блокування парламенту депутатами від БЮТ. «Якщо опозиція не стане захищати свої права, то як вона зможе захищати права людей?», — заявив він.

Нагадаємо, що сьогодні депутати від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради щоб не дати можливості представникам коаліції прийняти постанову, автором якої є депутат від ПР Олександр Єфремов.

Прийняття цієї постанови дозволило б депутатам від Партії регіонів, всупереч діючому регламенту, посісти посади керівництва комітетів Верховної Ради, які дозволяють опозиції контролювати дії влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.