Завтра КС вирішить долю недотораканних

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 6.04.2010 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9790

Конституційний Суд оприлюднить висновок щодо конституційності законопроекту про зняття депутатської та президентської недоторканості.

Конституційний суд України (КСУ) оприлюднить 7 квітня ц.р. висновок за зверненням Верховної Ради України щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб) (реєстр. № 3251 від 3 жовтня 2008 року) вимогам статей 157 і 158 Конституції України (справа про внесення змін до статей 80, 105, 108 Конституції України).

Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Суддя-доповідач у справі Анатолій Дідківський.

Зазначеним законопроектом пропонується зняти депутатську недоторканість із народних депутатів і президентську недоторканість із Президента України. Крім того, законопроектом передбачається внести зміни до ст. 108 Конституції України, відповідно до яких повноваження Президента України припиняються достроково у разі набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього.

Ця законодавча ініціатива внесена на розгляд Верховної Ради тодішніми народними депутатами від Партії регіонів Віктор Янукович, Олександр Лавринович та інші.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.