Парад переможців. Російські війська маршируватимуть Хрещатиком

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.04.2010 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9791

Російські військовослужбовці братимуть участь в українському параді, присвяченому Дню Перемоги.

Цю інформацію ІМК підтвердив директор Департаменту преси та інформації Міністерства оборони України Ігор Халявінський.

За його словами, військові будуть ходить блоками: "Буде спільна коробка – так називається на військовому сленгу – 10 на 12, у коробці виходить 120 людей – 60 їхніх, 60 наших. Плюс командування. Командування теж буде як з одного боку, так і з іншого".

Український Президент знаходитиметься в день Перемоги в Москві на запрошення російського керівництва, повідомляє Lenta.ru.

На Червоній площі також пройде урочистий парад, в якому окрім російських військовослужбовців візьмуть участь по 75 солдатів від кожної країни-учасниці антигітлерівської коаліції - Великобританії, США і Франції. Крім того, в параді планується участь по одній роті від кожної з країн СНД (крім Грузії).
За словами Колмакова, узгодження участі в параді військовослужбовців країн СНД знаходиться на завершальному етапі. Всього Червоною площею повинні пройти близько 10 тисяч військовослужбовців.

Від “Аратти”: Якщо виходити з огляду на історичну правду та масштабність дійства, разом із росіянами у Києві, як і в Москві, мають крокувати й війська антигітлерівської коаліції: Великобританії, Франції, США. Проте, й про це від організаторів - жодного слова.

Також не зрозуміло, чи будуть брати участь у параді представники некомуністичних антигітлерівських сил спротиву? Чи всі, хто не був на боці Сталіна - досі вважаються зрадниками?

Власне кажучи, річниця Перемоги, як нам уявляється, може стати матеріальним кроком до національного примирення в Україні. Адже, антигітлерівський спротив - це історичне явище, яке об'єднало вличезну кількість людей найрізноманітніших політичних поглядів у боротьбі проти спільного ворога - німецького нацизму.

В Україні зараз, як ніколи, актуальна проблема об'єднання за для майбутнього нашої спільної держави. Проте, поділяючи українців на своїх і чужих, ми, тим самим, самі себе позбавляємо продуктивної перспективи. І свято Перемоги має стати святом миру, а не продовженням війни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.