Ющенко знову мріє про ширку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.04.2010 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9806

Лідер партії Наша Україна Віктор Ющенко допускає можливість переговорів своєї політичної сили з Президентом України Віктором Януковичем щодо формування нової коаліції.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"Такі переговори можливі. А інакше навіщо йти в політику? Якщо ти хочеш, щоб твоя думка була врахована в основах політичного курсу - ти повинен сідати і говорити. А якщо завтра твій принцип стане основою діяльності Януковича чи Миколи Азарова - то, перепрошую, заради цього варто йти в політику ", - сказав Ющенко.

Говорячи про можливість об'єднання в коаліцію фракцій Партії регіонів, Нашої України і, можливо, Блоку Литвина, Ющенко зазначив, що найскладніше у цій конструкції буде знайти спільну мову не в економічній, а ідеологічній сфері.

"Одна з перших проблем: як нам вирішити мовну політику? Це питання долі нації: або вона зміцнюється, або ж ми продовжуємо грати на двох платівках, поглиблюючи між собою відмінності ", - зазначив він.

На його думку, переговори між цими трьома політичними силами були б позитивним знаком суспільству. "Три сили, які представляють Схід і Захід України, - НУ, ПР і БЛ - сіли б за стіл переговорів і сказали:" У нас є єдині національні пріоритети ". Власне, для цього і потрібно займатися політикою. Але поки що ця дорога не прийнята ", - вважає лідер Нашої України.

Водночас, Ющенко не виключає сценарію, за яким після негативного рішення Конституційного Суду щодо формування існуючої більшості в парламенті буде створена коаліція Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко.

Він назвав такий союз найжахливішим варіантом. "За цим альянсом стоїть Кремль. Цей союз конституційний - він дає більше 300 голосів. Ідея такої коаліції розроблялася ще в 2008 році. Ці сили споріднені. У них великі патрони. Той союз не відбувся через те, що його не допустили Президент, громадськість, журналісти. І через те, що ПР і БЮТ не змогли домовитися про розділення ключових посад - Президента і прем'єра ", - вважає Ющенко.

"Якщо Віктор Федорович (Янукович) піде за цим сценарієм, він повторить помилку Ющенка. А моя ключова помилка - це Тимошенко. Це персональна загроза для нього. Думаю, він це чудово розуміє. Ці два ведмеді в одній барлозі не помістяться ", - додав екс-президент.

Як повідомлялося, Ющенко заявив, що коаліція у Верховній Раді сформована неконституційно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.