Україна для людей. Через Коломойського і Григоришина ГПУ порушила справу проти чиновників Держказначейства

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 8.04.2010 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9813

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу відносно посадових осіб Державного казначейства, які не повернули двом учасникам конкурсу з продажу пакету акцій ВАТ «Одеський припортовий завод» 800 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Проведеною Генпрокуратурою перевіркою встановлені ознаки злочинних дій посадових осіб Держказначейства.

Зокрема, зловживаючи службовим становищем і перешкоджаючи виконанню судових рішень, вказані особи впродовж шести місяців після проведення конкурсу з продажу пакету акцій ВАТ «Одеський припортовий завод» не повернули двом його учасникам - юридичним особам конкурсні гарантії у розмірі 800 млн. грн. В результаті цього суд стягнув з Фонду державного майна України санкції в розмірі понад 3 млн. грн., що заподіяло істотну шкоду інтересам держави, йдеться в повідомленні ГПУ.

Довідка. У вересні 2009 року в конкурсі з приватизації ОПЗ, який визнали таким, що не відбувся, брали участь три компанії: ТОВ «Азот-Сервіс (Росія) (подала заявку від імені ТОВ «СИБУР»)»”, ТОВ «Фрунзе-Флора (Україна)» і ТОВ «Нортіма» (Україна).

ФДМ повернув заставу в розмірі 400 млн грн. ТОВ «Азот-Сервіс». Інші дві компанії в судовому порядку вимагали повернути заставу.

Суд зобов’язав ФДМУ повернути 400 млн грн. застави «Нортімі» і «Фрунзе-Флоре».

26 січня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що перераховані для участі в конкурсі з продажу ОПЗ гарантії в розмірі по 400 млн. гривень будуть повернені компаніям «Нортіма» (Київ) і «Фрунзе-Флора (Київ) » після проведення повторного конкурсу з приватизації заводу.

Як відомо, «Фрунзе-флора» контролюється бізнесменом Костянтином Григоришиним, а «Нортіма» - Ігорем Коломойським.

2 лютого Ірина Акімова заявила, що вирішення питань про повернення застав учасникам конкурсу з приватизації ОПЗ буде першочерговим в разі обрання лідера ПР Віктора Януковича Президентом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.