Недоторканість - це прикриття бізнесової діяльності нардепів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.04.2010 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9818

Не можна бути принциповим, коли знаходишся у владі і безпринципним, коли в опозиції, чи навпаки.

Про це заявив, коментуючи вчорашнє рішення Конституційного Суду, який дозволив обмежити недоторканність народних депутатів України та прогнозуючи подальші дії парламенту, заступник Голови Верховної Ради, член БЮТ Микола Томенко.

«Я переконаний, що необхідно завершити процедуру обмеження депутатської недоторканності і проголосувати відповідне рішення у Верховній Раді». - сказав Томенко.

Томенко наголосив, що не можна бути принциповим, коли знаходишся у владі і безпринципним, коли в опозиції, чи навпаки. «Необхідно бути послідовними і займаючи серйозні посади у владі і перебуваючи у парламентській опозиції», - підкреслив політик, повідомляє його прес-служба.

Віце-спікер відмітив, що насправді обмеження депутатської недоторканності не вимога влади чи опозиції, - це вимога українського суспільства.

«Ми зобов’язані завершити процедуру внесення змін до Конституції, оскільки сьогодні депутатська недоторканність – це захист бізнесової діяльності депутата, яка жодного стосунку не має до так званого парламентського імунітету, що діє у всьому світі», - наголосив він, пояснивши, що парламентський імунітет, який гарантує свободу діяльності депутата загалом та опозиційного депутата зокрема, мусить бути, але це зовсім інша форма гарантії.

Заступник Голови ВР також вважає, що в Україні варто було б обмежити і недоторканність Президента та суддів, але, не дивлячись на рішення Конституційного Суду, Микола Томенко ще раз наголосив, що історію з обмеженням депутатської недоторканності варто завершити відповідними рішеннями у парламенті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.