У Києві пікетували фотовиставку українських і польських друзів Луб’янки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.04.2010 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9819

У Києві в приміщенні Національного виставкового центру Український дім відкрилася документальна фотовиставка Волинська різанина - польські та єврейські жертви ОУН-УПА.

Радянсько-кримінальна влада фальсифікує історію національно-визвольного руху в Україні

У зв'язку з цим біля Українського дому відбулася акція протесту активістів ВО Свобода, Української народної партії, УНА-УНСО, Конгресу українських націоналістів та інших сил.

Представники національно-патріотичних сил вимагали від Президента України Віктора Януковича не допустити фальсифікації історії національно-визвольного руху в Україні.

"Ви обрані Президентом незалежної держави, а не окупаційної адміністрації, тому ваші дії повинні бути спрямовані на утвердження і захист незалежної держави, за яку боролися з більшовицькою Росією та Польщею ОУН, УПА та сотні тисяч відомих і невідомих борців за волю України", - йдеться у зверненні до глави держави.

При цьому автори звернення нагадали Януковичу, що, відповідно до положень Конституції, Президент України не повинен допускати приниження своїх співвітчизників і повинен зупинити розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

При цьому підписанти документа запевнили Януковича, що нікому не дозволять ганьбити і плямувати як українську незалежність, так і пам'ять українських героїв.

Організаторами виставки Волинська різанина - польські та єврейські жертви ОУН-УПА є Правозахисний громадський рух російськомовної України та Товариство увічнення пам'яті жертв злочинів українських націоналістів (Польща).

На виставці представлені фотокопії оригінальних фотографій і документів з державних польських архівів і приватних колекцій, зібрання з більш ніж 4 000 документів, 59 планшетів.

Після роботи в Києві, виставка буде експонуватися в усіх великих містах України - Львові, Рівному, Луцьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Одесі, Севастополі, Сімферополі, Харкові, Луганську.

Як повідомлялося раніше, Президенти Польщі і України декілька років тому, від імені своїх співгромадян, взаємно вибачилися і закликали всіх - і поляків, і українців зробити належні висновки із цією трагічної історичної події, аби нічого пдібного не трапилось ніколи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.