На вулицях Львова з’явився «Диво-бус»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.04.2010 16:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9824

Вулицями Львова почав курсувати спеціальний туристичний автобус - «Диво-бус».

Компанію «Диво-поїзду» склав «Диво-бус»

Як повідомляють організатори, дах і вікна «Диво-буса» повністю опускаються. У ньому вже встановлено спеціальне устаткування для проведення екскурсії багатьма мовами. Зараз екскурсійний супровід проводиться лише українською мовою. У планах на найближче майбутнє - зробити екскурсії «Диво-буса» доступними на семи мовах, як це практикується в «Диво-поїзд», який вже курсує вулицяим Львова: окрім українською мовою ще й англійською, польською, російською, німецькою, італійською і французькою мовами. Ще один плюс – автобус не труситиме на львівській бруківці, як це є з «Диво-поїздом».

«Диво-бус», як і «Диво-поїзд», здійснюватиме регулярні екскурсійні тури по Львову, проте за іншим маршрутом. Автобусний маршрут проходитиме маловідомими туристам вулицям. Ця частина міста дозволяє туристові отримати повне уявлення про Львів. У мерії Львова запевнили, що маршрути «Диво-поїзда» і «Диво-буса» не дублюватимуться, а навпаки гармонійно доповнять однин одного.

Екскурсії у «Диво-буса» проводитимуться щодня кожні дві години. Детальніше про маршрут диво-буса можна дізнатися на сайті Львівської міської ради.

«Диво-поїзд» на вулицях Львова

Розраховано автобус на перевезення до 22 осіб, він обладнаний аудіосистемою, яка забезпечує екскурсійний супровід багатьма мовами без екскурсовода. Як пояснив координатор туристичної агенції «Диво-тур» (саме вона запровадила новий екскурсійний транспорт) Лев Підлісецький, наразі екскурсії проводять українською мовою. Але у планах – запровадити тур англійською, польською, російською, німецькою, італійською та французькою – так само, як і на «Диво-поїзді». Бус відправляється від пам’ятника Івану Федорову (вул. Підвальна) і курсуватиме віддаленими від центру вулицями Львова – Лисенка, Мечникова, Левицького, Дніпровській, Шота Руставелі, Шептицьких, Свенціцького, матиме зупинки біля Високого замку і Головного залізничного вокзалу. Маршрути буса і поїзда не дублюватимуться.

«Диво-бус» сертифікований в Україні, його випробували ліцензовані організації, він пройшов техогляд у ДАІ. Транспортний засіб перевіряла санстанція - чи він не шкодитиме довкіллю. «Диво-бус» закупили у Празі за понад півмільйона гривень, він уже був у використанні, - наголосив Лев Підлісецький. – Автобус їздив вулицями Праги, він не складний у маневрах. Другий такий бус плануємо закупити у вересні цього року». Тривалість рейсу «Диво-буса» – півтори години, він працює щодня, вирушає в тур щодві години. Ціна квитків для дорослого – 60 гривень, для дітей до 13 років – 30 гривень, для дітей до 6 років – безкоштовно, але без надання окремого місця, повідомляє «Високий Замок».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.