У Кремлі задоволені українським керівництвом

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.09.2006 19:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=983

Голова комітету Держдуми у справах СНД Андрій Кокошин висловив задоволення позицією уряду і парламенту України з питання про її можливе членство в НАТО.

“Учорашнє рішення Верховної Ради, яка підтримала новий уряд країни в питанні про її членство в НАТО, - це зрілий і мудрий крок наших українських колег”, - заявив Кокошин у середу.

За його словами, деякі українські політики не врахували домінуючі суспільні настрої у своїй країні, а також у братній Росії та у Білорусії з цього питання.

“Коли Державна Дума ухвалила свою заяву, в якій висловила вкрай негативну оцінку перспектив вступу України в НАТО, депутати виходили зі спільних довгострокових інтересів Росії й України, інтересів десятків мільйонів громадян двох наших держав”, - підкреслив російський парламентарій.

Він також відзначив, що останні події в Угорщині “наочно показали, що членство країни в НАТО і ЄС аж ніяк не гарантує ту чи іншу державу від серйозних антиконституційних ексцесів, що загрожують самим засадам системи політичної демократії”.

19 вересня Верховна Рада підтримала позицію українського прем'єра Віктора Януковича, висловлену під час засідання комісії “Україна-НАТО” у Брюсселі. Відповідно до постанови, подальші конкретні дії щодо вступу України в НАТО будуть вирішуватися тільки з урахуванням волі українського народу.

Крім того, парламент доручив Кабінетові міністрів “послідовно й активно проводити курс на забезпечення в Україні верховенства права, зміцнення демократії, політичного плюралізму і ринкової економіки, дотримання прав людини і прав людей, що відносяться до національних меншин”.

Урядові також доручено “сприяти розширенню об'єктивної інформації щодо ролі НАТО в сучасному світі і напрямків його реформування для поліпшення обопільної поінформованості”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.